Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS -> php] Własne "wysyłanie" formularza
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
JohnySpot
Mam powiedzmy grupy checkboxów. To co łączy każdą grupe, to wspólna nazwa "name".
Klikam na jeden z checkboxów i na onclick wywołuje się funkcja. Korzystam z AJAX-a ale tego czystego nie z gotowych klas. Formularz nie jest wysyłany. Chciałbym zapisać stan checkboxów z każdej grupy. Dopóki formularz był wysyłany to robiłem INSERT INTO addslash i serialize na $_POST['A'] ale teraz formularz nie jest wysyłany. Chciałbym jakoś przekazać przez req.send(url) dane dla php o tych konkretnych checbox-ach. Mogę sobie zebrać dane:

var elements = document.getElementsByName('odpowiedz_'+date);

Ale nie mam dalszych pomysłów.
kossa
Przekazuj dane w adresie URL a pobieraj je w php za pomocą $_GET

Łukasz
JohnySpot
Pomysł jest dobry. Problem pojawił się podczas chęci pobrania kilku checkbox-ów o tej samej nazwie i ich wartośc checked. Pojawia się błąd FF "has no properties"
kossa
Checkbox'y o tej samej nazwie - tworzysz tablice jeśli już musisz miec pola o tej samej nazwie choć tak nie powinno być, do pól radio stosuje się taką samą nazwę, jeśli chcesz już tak zrbić to:

1. <input type='checkbox' name='nazwa[]' />...

i do określonych pól odwołujesz się po indeksach tablicy np. nazwa[2]

Łukasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.