Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy edytować?
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
slawek
Witam Wszystkich bardzo serdecznie,jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość tym bardziej,ze nie mam zielonego pojęcia o php i tym podobnych sprawach.
A mianowicie chciałbym się dowiedzieć czym najlepiej edytować stronę którą zainstalowałem na serwerze

edycji chciałbym poddać wszystkie znaczki E107,zmienić kolor oraz tczcionkę.
Przy okazji równierz chciałbym się dowiedzeć czym edytować galerię Coppermine by np: zrobić własnego skina.
Próbowałem coś zrobić w Dreamweaver,ale po ściągnięciu pliku index i otworzeniu go w w/w programie okazało się ,ze tam jest tylko parę linijek i nic więcej.
Z góry dziekuję za pomoc.
Slawek.
dawhol
e107 nigdy nie uzywałem ale jezeli chesz zmienic kolor i czcionki to musisz sie pobawic plikami css nie powiem ci gdzie dokładnie sa winksmiley.jpg bo niewiem ;p

Co do galeri to zebyzmienic theme poszukaj go w plikach w katalogu theme lub template - tam sa zazwyczaj smile.gif i sa to zazwyczaj pliki tpl ;p a edytowac wszystko mozesz nawet w zwykłym notatniku.

a co do zmiany pobrazków to to samo jak w galeri musisz znalezc tew pliki smile.gif a najprosciej bylo bny podmienic obrazki na swoje wlasne i nie trzeba sie wtedy bawci kodem smile.gif
revyag
przenoszę
Przedszkole-> Gotowe skrypty php -> Systemy portalowe i CMS'y
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.