Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Instalacja Postgre na Windows XP
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > PostgreSQL
semato
Witam wszystkich prosze o pomoc. Chce zainstalowac Postgre na windows xp home jednak podczas instalacji wyskakuje mi blad iz istnieje juz uzytkownik i nie mozna zainstalowac czy wie ktos jak usunac użytkownika?? pozatym mam tez pytanie co musze zainstalowac (jakie pliki) zeby postgre dzialalo i jak je uruchomic. Chce uzywac je do programowania z Ruby on rails
Prosze o pomoc
jak cos piszczie na forum lub bezpośrednio do mnie na semato@wp.pl
Z góry dziękuje
Jarod
Cytat(semato @ 18.08.2006, 19:55 ) *
Witam wszystkich prosze o pomoc. Chce zainstalowac Postgre na windows xp home jednak podczas instalacji wyskakuje mi blad iz istnieje juz uzytkownik i nie mozna zainstalowac czy wie ktos jak usunac użytkownika?? pozatym mam tez pytanie co musze zainstalowac (jakie pliki) zeby postgre dzialalo i jak je uruchomic. Chce uzywac je do programowania z Ruby on rails
Prosze o pomoc
jak cos piszczie na forum lub bezpośrednio do mnie na semato@wp.pl
Z góry dziękuje

Po pierwsze po to jest forum, żeby na nim pisać a nie na maila.
Po drugie podaj dokładnie błąd, który się wyświetla. Tutaj nie ma wróżek.
semato
Błąd, który mi się pokazuje to "User postgres could not be created: The user account already exists"

Jak rozwiązać ten problem?
Z Góry dziekuje
dr_bonzo
smile.gif

"Nie mozesz utworzyc uzytkownika 'postgres' bo on juz istnieje"
-- nie wiem jak to instalujesz, jakims instalatorem, czy recznie wklepujesz polecenia (jesli to to pomin tdnen podpunkt)
SongoQ
Z tego co pamietam to na xp home wymaga uzytkownika postgres, jesli cos mu nie pasuje to wywal go z systemu lub tamtego usun zaluz nowego wymysl jakies haslo i powinno dzialac. Podczas instalacji jest chyba bylo pytanie na jakim uzytkowniku ma dzialac PG. W home troche jest to beznadziejnie zrobione.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.