Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: WYSIWYG a Opera
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
specialplan
Witam,

Czy ktoś wie może, czy edytory WYSIWYG działają już pod Operą starszą niż 9? Jeśli tak, to jakie? Dzięki.

P.S. Tak, przeszukałem forum.
mike
Nie, nie działają.
revyag
@specialplan, jeśli pod operą starszą niż 9 nie działały to jak mogą teraz działać ? To kwestia przeglądarki a nie edytora. Poza tym opera 9 jest dostępna od dawna, więc nie wiem po co to pytanie.
specialplan
Cytat(revyag @ 7.09.2006, 10:45:00 ) *
@specialplan, jeśli pod operą starszą niż 9 nie działały to jak mogą teraz działać ? To kwestia przeglądarki a nie edytora. Poza tym opera 9 jest dostępna od dawna, więc nie wiem po co to pytanie.

Niekoniecznie przeglądarki... Edytor może być źle napisany. Owszem, w przypadku Opery to przeglądarka jest winna, ale nie uogólniaj. A pytanie po co? No cóż, można powiedzieć tak pod każdym z forumowych zapytań. Nie śledzę wszystkich newsów związanych z przeglądarkami - po to są fora, by na nich pytać. Skąd mam wiedzieć, czy nie wyszły np jakieś łaty na wcześniejsze wersje rozwiązujące ten problem?
revyag
FCKeditor, TinyMce jedne z lepszych, do wersji 9 opera nie obsługiwała ich. Sugerujesz że są źle napisane ?
Chodzi o coś co się nazywa designMode, który nadany dokumentowi umożliwia wstawienie WYSIWYG'a. Opera ma to dopiero od wersji 9.0
Cytat
Skąd mam wiedzieć, czy nie wyszły np jakieś łaty na wcześniejsze wersje rozwiązujące ten problem?

Tak wyszła jedna łata, nazywa się opera 9.0 i jeśli chcesz użyawć WYSIWYG'a pod operą, to niezwłocznie tą łatkę zaaplikuj
snitch.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.