Brush
9.09.2006, 01:00:32
Mam problem uzylem skryptu
<?php
$obecny_kat = 'pliki/informacje/';
$liczba=0;
{
if($plik != "." && $plik != ".." )
{
}
}
?>
Ten skrypt wywoluje pliki z folderu wedlug alfabetu a ja chce zeby wywolywal przeciwnie. Moze ktos pomoc
Ludvik
9.09.2006, 06:48:21
Brush
9.09.2006, 10:44:07
niestety tamten skrypt mi jakos nie dziala on chyba ustawia wszystkie pliki w tablice a pozniej ja sortuje wiec jak bys mogl napisac pelen skrypt to byl bym wdzieczny bo ja tablc nie rozumiem sry za meczenie
Ludvik
9.09.2006, 10:59:25
Musisz je zapisać do tablicy, żeby posortować nazwy... Wyświetlasz je pętlą foreach.
<?php
foreach ($files as $file) {
}
?>
Brush
11.09.2006, 23:14:08
Zadnego "+" ani nic w tym stylu nie moge podarowac Ci Ludviku ale za to moge bardzo podziekowac za pomoc i to wladnie robi Wielkie Dzieki:]
thornag
12.09.2006, 16:23:14
Ja sie tylko lekko czepie bo akurat mam to w clipboardzie
<?php
// Note that !== did not exist until 4.0.0-RC2
if ($handle = opendir('/path/to/files')) { echo "Directory handle: $handlen";
/* This is the correct way to loop over the directory. */
while (false !== ($file = readdir($handle))) { }
/* This is the WRONG way to loop over the directory. */
}
}
?>
This is the WRONG way to loop over the directory
Brush
5.10.2006, 21:58:19
Witam ponownie . Nie chcialem twozyc nowego tematu bo chodzi mi o rozszezenie tego skryptu a dokladniej:
Ten skrypt chce wykozystac zeby pokazywam zawartosc danego folderu gdzie beda same foldery ze zdieciami. Ten skrypt bedzie je wyswietlal jako liste linkow (nazwa linka =nazwa folderu) ale pojawil sie problem, jak foldery maja znaki specjalne i spacje adres sie nie wyswietla bo szuka innego folderu.
Moje pytanie to:
1.Jak przerobic skrypt zeby wyswietlal liste folderow (z nazwami zawierajacymi polskie znaki) i po kliknieciu na nie zeby kierowal do tego folderu(bez zmiany nazwy folderu w samym linku)
tansky
6.10.2006, 23:07:45
Hmm...
urlencode?
<?php
echo '<a href="' . urlencode($katalog) . '">' . $katalog . '</a>'; ?>
Brush
8.10.2006, 17:53:45
Chyba jednak o to mi nie chodzi gdyz ta komenda zmienia spacje na + a mi to nic nie daje chce zrobic cos takiego jak jest w apache(gdy nie ma zadnego pliku index wyswietla sie zawartosc folderu danego i po kliknieciu na folder nawet z polskimi znakami wyswitla sie zawartosc tego folderu,z ta tylko ronica ze ja chce zeby zawartosc wyswietlala sie wedlug skryptu ktory juz mam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.