<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 3.2//EN"> <HTML> <HEAD> </HEAD> <BODY> <script languange="javascript" type="text/javascript"> var menu = new Array("adam","ania","costam1","costam2","costam3","costam4"); var i; for(i=0;i<=5;i++){ document.getElementById(i).innerHTML=menu[i]+"UP  <a href='java script:DOWN("+i+")'>DOWN</a>"; } function up(id){ var jeden; var dwa; jeden=document.getElementById(id-1).innerHTML; dwa=document.getElementById(id).innerHTML; document.getElementById(id-1).innerHTML=dwa; document.getElementById(id).innerHTML=jeden; } </script> </BODY> </HTML>
to jest element edytora aktywnego Menu z systemu portalowego który aktualnie pisze

Z góry dziękuję...
Przypomniało mi się! ;]

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 3.2//EN"> <HTML> <HEAD> </HEAD> <BODY> <table cellspacing=1 cellpadding=1 border=1> </table> <script languange="javascript" type="text/javascript"> var menu = new Array("adam","ania","costam1","costam2","costam3","costam4"); var i; for(i=0;i<=5;i++){ document.getElementById(i).innerHTML=menu[i]; } function up(id){ var jeden; var dwa; jeden=document.getElementById(id-1).innerHTML; dwa=document.getElementById(id).innerHTML; document.getElementById(id-1).innerHTML=dwa; document.getElementById(id).innerHTML=jeden; } function down(id){ var jeden; var dwa; jeden=document.getElementById(id+1).innerHTML; dwa=document.getElementById(id).innerHTML; document.getElementById(id+1).innerHTML=dwa; document.getElementById(id).innerHTML=jeden; } </script> </BODY> </HTML>