Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jaki program ftp?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
piotrd
jakiego uzywacie programu ftp? ja od pewnego czasu uzywam rozszerzenia do firefoxa ale nie jest wcale wygodnie za kazdym razem podowac hasło aby polaczyc sie z ftp. w sieci jest mnostwo tego typu programow i nie bardzo usmniecha mi sie aby kazdy pobrac, zainstalowac i badac... dlatego zdam sie na Wasze opinie...
trucksweb
TotalComander -szystko ma co potrzebujesz i jest za free
TomASS
ja używam IE smile.gif
mike
gszesiek
GNU Midnight Commander winksmiley.jpg
tiraeth
FileZilla smile.gif Mam już ponad rok i jakoś nie mogę się przestawić biggrin.gif
batman
Do powyższego zestawienia dodam free download manager. Oprócz zasysania ma również możliwość łączenia się z ftp. W pracy używam total commander (według mnie najlepszy) oraz winscp (też niezły), a czasmi filezilla (ujdzie w tłoku winksmiley.jpg )
strife
Zdecydowanie Total Commander Power Pack 1.5 winksmiley.jpg
piotrd
faktycznie wszyscy mieliscie racje twierdzac, ze TotalComander! dzieki wielkie jak nie wiem co - zaczalem uzywac tego programu jako klienta ftp i juz sobie cenie jego funkcjonalnosc oraz szybkosc.
batman
@piotrd
Co do funkcjonalności i szybkości miałbym kilka uwag, ale trzeba przyznać rację, iż jest to obecnie najlepszy program do łączenia się z ftp (total commander). Największą jego wadą jest cena - nie jest to niestety program darmowy. Jako darmowy zamiennik polecam winscp.
Turgon
I co z tego batman ? Można go bez ograniczeń ile się chce używać smile.gif
revyag
@Turgon, nie można.
Źródło: http://www.ghisler.com/order.htm
Cytat
Total Commander is a Shareware program. This means that you can test it for a period of 30 days. After testing the program, you must either order the full version, or delete the program from your harddisk.
mike
Cytat(Turgon @ 6.10.2006, 16:17:57 ) *
(...) Można go bez ograniczeń ile się chce używać smile.gif

Tak, przez 30 dnim.
Potem robisz to nielegalnie tongue.gif
Turgon
Aha...
piotrd
szkoda tylko ze TC nie nadpisuje plikow automatycznie podczas uploadu na serwer - tzn ze trzeba za kazdym razem wybierac opcje 'Nadpisz' ...
aleksander
a program ftp freeware ktory ma chmod z opcją rekursji?snitch.gif
no-name
Polecam Netdrive. Program, który zmienił moje życie. Dzięki niemu jestem w stanie bezpośrednio edytować grafikę w Photoshopie, a pliki swf we Flashu smile.gif Potrafi to czasem dramatycznie podnieść wydajność pracy.
NuLL
Cytat(no-name @ 9.10.2006, 18:57:48 ) *
Polecam Netdrive. Program, który zmienił moje życie. Dzięki niemu jestem w stanie bezpośrednio edytować grafikę w Photoshopie, a pliki swf we Flashu smile.gif Potrafi to czasem dramatycznie podnieść wydajność pracy.

Moje chyba tez odmieni smile.gif guitar.gif
Luke_Star
TC oczywiście, zawsze i niezmiennie smile.gif Co do NetDrive to sie zainteresowalem biggrin.gif
phpmax
Ja przez cały czas używałem WinXP, a dokładniej IE8, jednak teraz miarka się przebrała. 5x razy robie Backup danych serwera i ciągle błąd mniej więcej w połowie (serwis waży jakieś 300 MB), koniec z tym! Zobaczymy jak w testach sprawi się Total Commander.
Van Pytel
A ja ciągle jade na filezilla biggrin.gif
varez
ale żeście odkopali.
Winscp - bo multizadaniowy - przez scp/ssh/jak_zwał_tak_zwał też pliki wymienia - a teraz to mój główny sposób przesyłu plików i mam nadzieje że to X letnie FTP w końcu zginie.
Misiaczek1412
Ja polecam FTP COMMANDER . Łatwy w obsłudze smile.gif
kilab
To i ja się dorzucę skoro już wykopalisko ruszyło biggrin.gif
Zawsze używałem TC, jeszcze dawno temu, kiedy istniał jako Windows Commander jako menedżera plików. Dopiero z czasem jako klienta FTP. Miarka się jednak przebrała, kiedy to pojawiło się trochę syfu w kodzie stron na serwerach do których miałem zapisane dane. Od tamtego momentu przerzuciłem się na FileZillę, zarówno pod windą, jak i pod Linuksem, jakieś półtora roku już będzie. Zaryzykowałem i też zapisałem dane, póki co mam spokój biggrin.gif
yevaud
pod linuxem:
mount/nautilus
filezilla
ftp/scp

pod windowsem:
total commander
winscp
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.