Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: upload i skalowanie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
seler
Napisałem skrypt, który uploaduje plik zip ze zdjęciami, rozpakowuje go, a następnie z każde zdjęcie skaluje do mniejszego rozmiaru(jeśli zdjęcie przekracza maksymalny rozmiar) oraz generuje thumbnaila (160x120). Wszystko działa dobrze na localhoście. Problemy zaczynają się w momencie kiedy skrypt pracuje na serwerze i jest uploadowany większy zip(powiedzmy 6 zdjęć 5Mpix JPG). Upload trwa około 10min, potem działanie zaczyna skrypt, którego działanie przerywane jest po około 30s. W tym czasie zostaje przetworzonych 4 - 5 zdjęć (chyba zależy to od przypadku). Skrypt kończy się w losowym momencie. Czy ktoś wie, jak temu zaradzić?

Konfiguracja serwera:
Linux + Apache 1.3.33 + php 4.3.11 działający w trybie CGI.

PS. Uprzedzam pierwsze skojarzenia, w php.ini mam ustawione:
max_execution_time = 1800
max_input_time = 1800
post_max_size = 250M
upload_max_filesize = 200M
memory_limit = 300M

może jakieś ustawienia apache'a, albo CGI?
wipo
Spróbuj dać na początku

Kod
set_time_limit(0);
marast78
na serwerze zdalnym, ale jest to twój serwer czy jakiegoś providera..? gdyż niektórzy ograniczają czasy połączenia z ich serwerem i nic ci własne pliki php.ini nie dadzą wiem, że tak robi home.pl, ale jesłi to jest twój serwer to widocznie może coś z łączem..ale precież pliki ściąga dobrze.. piszesz sam skrypt działa dobrze jeśłi nie pomoże powyższa rada [wipo] to radze sprawdzić zabezpieczenia serwera może masz tam o ile jest to serwer twój jakieś zabezpieczenia przed DoS..w każdym razie set_time_limit(0) najczęsciej się sprawdza..poza tym proponuje zaktualizować sobie wersje php..
seler
serwer nie jest mój, więc mam ograniczone możliwości - również update'u php sad.gif

no niestety żadna z tych porad nie pomaga...
Kodie
Może to przeglądarka przerywa po tak długim czasie nie możności uzyskania żadnych danych? Spróbuj dać ignore_user_abort(true);
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.