Witam.
Mam następujący problem. Przy wykonywaniu skrytpy który ma pobrać plik z serwera do kompa pokazuje mi się następujący komunikat:
----------------------------------------------------------
Warning: mime_content_type(imanager_pw.zip) [function.mime-content-type]: failed to create stream: No such file or directory in /usr/local/www/data-dist/imanager/pliki/download.php on line 22
Warning: mime_magic: can't read `imanager_pw.zip' in /usr/local/www/data-dist/imanager/pliki/download.php on line 22
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /usr/local/www/data-dist/imanager/pliki/download.php:22) in /usr/local/www/data-dist/imanager/pliki/download.php on line 22
----------------------------------------------------------
Linia 22 w downland.php to:
header("Content-type: ".mime_content_type($filename));
Czy jesteście w stanie podsunąć mi co jest nie tak?
Z góry Dziękuję
Arti
wassago
8.09.2003, 10:07:06
[manual:cd0798fecb]header[/manual:cd0798fecb]
proponuje uzywac takze [manual:cd0798fecb]ob_start[/manual:cd0798fecb] i [manual:cd0798fecb]ob_end_flush[/manual:cd0798fecb] tym sposobem zapobiegniemy problemom z wysylaniem naglowkow..
uboottd
8.09.2003, 13:36:19
wassago: jakby nie blad w mime_type to pewnie nie bylo by i problemu z headerami.
Arti: no pewnie nie ma takiego pliku lub jest gdzie indziej niz myslisz ze ma byc...
Dodam jeszcze, że po komunikatach pokazuje się zawartość plików. Jeśli jest to pdf lub pdf spakowany zipem, to pokazuje się sieczka ale właściwego pliku. Jeśli jest to txt to pokazuje się jego teść.
Skrypt napisał mi ktoś kiedyś, ale nie mam z nim teraz kontaktu. Wygląda jakby wykorzystywał smarty.
wassago: Kompresja nagłówków - zrozumiałe, tyle że nie każdy serwer (ustawienia) ją obsługuje. A tu dodatkowo objawy są jakby była dodana w skrypcie kompresja a nie obsługiwana przez serwer
uboottd: Z powyższych uzupełnień wynika, że to chyba coś innego.
A może ma to jakiś związek z transferem plików na serwer. Np. przesyłanie plików tekstowych jako binarne albo odwrotnie, lub dostępem shellowym. Ja go nie używam ale ten co pisał skrypt miał taki dostęp.
Arti
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.