Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sockets - nasłuchiwanie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
g00fy
Chciałem napisać sobie własną klase do nasłuchiwania na określonych portach , bo takowej znaleźć nie mogłem.
znalazłem http://pl2.php.net/manual/pl/ref.sockets.php
niestety nie za bardzo rozumiem bledy ktore mi wyskakuja;/ niby wszystko robie poprawnie , a np funkcja socket_recvfrom wywala mi blad ze nie moze byc flaga 0 , a taka podaja w przykladach.

moze ktos z was uzywal socketow do nasluchiwania na portach. chodzi mi konkretnie o to by skrypt odbieral informacje od wszystkich na tym porcie , i rozpoznawal "PAKIETY" tzn ip i port , zeby pozniej mozna bylo zwrocic dane.

moze sa juz do tego gotowe klasy?

Jako iż istnieje prawo murphego - minute po napisaniu posta znajdziesz odpowiedz - pytam sie teraz jak za pomoca sockets stworzyc socket na ktory w tym samym czasie beda mogli laczyc sie rozni uzytkownicy?
biorac pod uwage iz np jeden user wysyla przez pol godziny plik , inni nie beda mogli korzystac z lacza , jest na to jakis sposob ?
andrzejb
mam na dyskku clienta chatu w c++ i server w php odezwij sie w wolnej chwili to poszukam albo napisz na maila pozdro
LBO
Poczytaj to, a szczególnie User Notes. Potem na php PRO znajdź temat o demonach w php.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.