Mam taki kod:
<? include_once("funkcje.php"); lacz_bd(); $ile = 1;//ile rekordów ma być wyświetlanych if(!$p) $p = 0; // zabezpieczenie przed nienumerycznymi wartosciami $p = (int)$p; $ile = (int)$ile;//przypisanie im wartości liczbowych //zapytanie = wartości z formularza $zapytanie1 = "select * from katalog"; if ($nazwa<>""||$adres<>""||$wojewodztwo<>""||$branza<>""||$opis<>""){ $zapytanie1=$zapytanie1." where"; if ($nazwa<>"") $zapytanie1=$zapytanie1." nazwa like '%$nazwa%' and"; if ($adres<>"") $zapytanie1=$zapytanie1." adres like '%$adres%' and"; if ($wojewodztwo<>"") $zapytanie1=$zapytanie1." wojewodztwo like '%$wojewodztwo%' and"; if ($branza<>"") $zapytanie1=$zapytanie1." branza like '%$branza%' and"; if ($opis<>"") $zapytanie1=$zapytanie1." opis like '%$opis%' and"; $zapytanie1=$zapytanie1." LIMIT $p, $ile"; /*zliczam wszystkie rekordy*/ $zapytanie = "select * from katalog"; if ($nazwa<>""||$adres<>""||$wojewodztwo<>""||$branza<>""||$opis<>""){ $zapytanie=$zapytanie." where"; if ($nazwa<>"") $zapytanie=$zapytanie." nazwa like '%$nazwa%' and"; if ($adres<>"") $zapytanie=$zapytanie." adres like '%$adres%' and"; if ($wojewodztwo<>"") $zapytanie=$zapytanie." wojewodztwo like '%$wojewodztwo%' and"; if ($branza<>"") $zapytanie=$zapytanie." branza like '%$branza%' and"; if ($opis<>"") $zapytanie=$zapytanie." opis like '%$opis%' and"; } //wyświetlanie rekordów if (!$wynik){ exit; } for($a=0;$a<ceil($wynik1/$ile);$a++) { echo '<a href="'.$PHP_SELF.'?p='.($a*$ile).'">'.($a+1).'</a> '; //wyswietlenie linków do nastepnych stron } for ($i=0; $i<$znalezionych; $i++){ } ?>
Pobieram dane z formularza, wysyłam zapytanie do bazy, sortuje te dane, zapisuje do sesji, klikam na inne podstrony i wszystko jest OK. Ale nie wiem jak usunąc wszystkie zapamiętane dane o sesji, gdy już mi nie są potrzebne, tzn. przejdę do innej podstrony lub szukam coś innego itp. Gdy ponownie wypełnie formularz wyszukiwarki nadal wyświetlane są rekordy ze starej sesji. Próbowałem z session_destroy(), ale to nie dawało oczekiwanych rezultatów (no chyba, że wstawiałem to w nieodpowiednim momencie). Gdy dodawałem tą funkcję to następne podstrony (z sortowania) wyświetlały wszystkie rekordy (bez warunków zapytania). Jak rozwiązać ten problem?? Jaki kod użyć i gdzie go zamieścić?? Proszę o pomoc. Z góry dzieki.