Witam serdecznie!
Pare tygodni temu spalil mi sie zasilacz i przy spieciu "poszla" plyta glowna i karta graficzna (radeon 9550). W sklepie udalo mi sie wcisnac bajeczke i grafika zostala wyslana do naprawy, ale z motherboardem nie mialem takiej mozliwosci. Kupilem wiec nowa - ASRocka k7nf2-raid i tu zaczely sie schody. Po przelozeniu procka, reszty podzespolow (pozyczylem od kumpla grafe geforca fx 5200) i podlaczeniu do sieci, nie moglem uruchmic systemu (win xp pro sp1). Domyslilem sie, ze wymaga reinstalacji, ale tu pojawil sie kolejny, juz bardziej uciazliwy problem: w trakcie instalacji komputer sie zawieszal. Gdy go resetowalem zawieszenie nastepowalo pozniej, w kolejnych etapach instalacji. Z poczatku myslalem, ze to konflikt z jakims urzadzeniem, ale nic takiego nie udalo mi sie znalezc. Dopiero po entym resecie system sie zainstalowal. Udalo sie zaladowac pliki sterownikow do plyty glownej i grafy, ale gdy wkladam sterowniki do np. karty dzwiekowej (sb audigy), badz nagrywarki i probuje je zainstalowac komputer dalej sie zawiesza. Podobnie jest gdy np. probuje poogladac jakis film na video.google albo nawet gram w LineRidera- komputer sie zawiesza albo nawet czasami resetuje. Warto zauwazyc, ze moj procesor ma ukruszone jadro, ale na starej plycie glownej to nie mialo w ogole wplywu na prace pc. Probowalem, kombinowalem, ale nic z tego. Mam dwie kosci ram- jedna starsza i nowasza. Wyciagalem ta pierwsza i instalowalem sterowniki, ale dalej zwis. Wyciagalem karte dzwiekowa i instalowalem sama nagrywarke- dalej to samo. Tak sobie pomyslalem, ze to moze byc wina karty graficznej, ale wzialem od innego kumpla drugiego geforca fx 5200 i tez sie sypie. Moze to wina zasilacza? Aktualnie jade na 350W. Ludzie, POMOCY
wykaz z cpu-z dla potrzebujacych: http://img460.imageshack.us/img460/8743/hmmtm8.jpg