Witam,
Zainstalowałem sobie Eclipse All-in-one oraz EasyEclipse for php, a więc z opdowiednim zestawem pluginów. Siedzę nad tymi programami już trochę czasu i mam kilka pytań. Może ktoś z Was będzie na tyle uprzejmy i podpowie mi w kilku kwestiach:
1. Czy istnieje spolszczenie do Eclipse lub EasyEclipse?
2. Plugin "php Eclipse 1.1.9.CVS-20060920" - nie mogę ustawić numerowania wierszy oraz prawego marinesu przy 80 znakach. Ustawienie numerowania wierszy jest tylko w Windows->Preferences->General->Editors->TextEditors, ale zaznaczenie "Show number lines" nie odnosi się do "php Eclipse 1.1.9.CVS-20060920". Za to działa np. w edytorze "Amateras HTML and XML editor 2.0.2".
3. Plugin "Amateras HTML and XML editor 2.0.2", czy można przy tworzeniu arkusza CSS włączyć opcję automatycznego zamykania klamr oraz sprawdzania na bierząco poprawności selektorów? Takie opcje posiada m.in. PsPad, że na bieżąco sprawdza poprawność wprowadzanych nazw selektorów.
4. Jak wgrać sterownik bazy MySQL do plugina "QuantumDB 3.0.3"?
5. Jak utworzyć nowy projekt, który będzie współpracował z CVS? Tzn. tworzę rpjekt, przygotowuję go do współpracy z CVS i wysyłam do repozytorum na serwerze.
Z góry dziękuję za szybką i wyczerpującą odpowiedź.