Cytat(Master Miko @ 7.01.2007, 22:56:09 )

AxZx jakieś głupoty piszesz... instalacja Windowsa związana jest głównie z płytą główną (nie jestem w 100% pewny) i dyskiem twardym na którym posadzony jest windows.
Dzwonienie odbywa się tylko wtedy, kiedy są problemy przy reinstalacji (kiedy odbywa się któryś raz z rzędu) i jest kompletnie zautomatyzowane i nie wymaga ingerencji ludzi z microsoftu, chyba że coś grzebałeś z instalacją...
czyli jak nie jestes w 100% pewny to czemu piszesz ze ja glupoty pisze?
zreszta jezeli instalacja windowsa jest powiazana z dyskiem to i tak bezsensu. za 3 lata bede chcial kupic szybszy, wiekszy dysk i razem z nim musze kupowac windowsa, dla mnie to taka sama bzdura, wiec nie wiem czy takie glupoty pisze:P
Cytat(ikioloak @ 7.01.2007, 23:03:44 )

To zalezy ktora wersje kupisz. BOX nie jest zwiazany ze sprzetem, a OEM mozna (przynajmniej kilka lat temu - nie siedze w temacie) kupic w zasadzie z jakimkolwiek sprzetem. Najbezpieczniej ze stacja dyskietek bo nawet jak sie zepsuje to moze siedziec w kompie

Najpowszechniejszym manewrem kilka lat temu bylo kupowanie Windowsow z myszkami.
teraz na aukcjach sa windowsy w wersji OEM tylko tej nowszej ktora nie 'zmusza' do kupowania z myszka czy innym sprzetem. no ale jak Master Miko twierdzi ze tak czy siak jest powiazanie ze sprzetem to i tak nic to nie zmienia.
kupono windowsa powinno odbywac sie tak jak kupno np karty graficznej - latwo prosto i przyjemnie;) proste i jasne zasady.
aha tylko ze producentow kart graficznych jest co najmniej 20;)