Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Router adsl
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
hiszpaniec
Witam, dostałem zadanie domowe o treści:
załóż sieć komputerową rozprzestrzenioną na 2 małe budynki, znajdujące się 20 m od siebie, lecz nad nimi jest ruchliwy parking, dlatego łącze należy przeprowadzić bezprzewodowo.
W 1 budynku jest łącze adsl i 8 komputerów zaś w 2 budynku są 3. W budynkach sieć musi być przewodowa.

I zaplanowałem to tak:
-w 1 budynku do gniazdka ADSL podłączony jest switch i do niego jest połączone 8 komputerów, a do drugiego gniazda podłączony jest acces point który nadaje sygnał do 2 budynku, i tam znajduje się odbiornik który znów zamienia sygnał na drogę kablową i łączy pozostałe komputery. JAk nazywa się odbiornik sygnału radiowego, oracz czy w ten sposób zaprojektowana sieć będzie działała?
envp
No chyba coś nie tak smile.gif
Najpierw [ADSL]->[Router]->[Switch]-
.......................................................|_[Nadajnik]___[Odbiornik
]->[AP]->[switch]->[Kompy_w_budynku2]
.......................................................|_[Kompy_w_budynku1]
hiszpaniec
[Nadajnik]___[Odbiornik]->[AP]
A co do tego to możesz mi powiedzieć co ma być w 2 budynku odbiornikiem sygnału ? Też acces point do którego podłącze router a potem switcha?
envp
nie wiadomo do kogo piszesz smile.gif
hiszpaniec
Pisałem do ciebie envp smile.gif , ale już rozwiązałem swój problem, a poza tym źle sformułowałem troszkę posta smile.gif. Dzięki za chęci biggrin.gif
ActivePlayer
łącze adsl->router->switch->komputery w budynku 1 i accesspoint-> droga radiowa -> drugi accesspoint ktory odbiera dane -> switch ->komputery w budynku 2.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.