Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Program do rejestrowania ekranu
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Cezar708
Cześć

Poszukuję oprogramowania, które rejestrowałoby mi co się dzieje na ekranie. A potem żeby można było zapisać wynik w jakimś video-formacie.

Chcę zrobić video-tutorial do aplikacji, którą piszę.

Czy znacie może jakieś oprogramowanie? Może być darmowe lub jakieś cholernie tanie, wykorzystam je w zasadzie tylko raz.

Drugie oprogramowanie jakiego szukam to też darmowe (lub bardzo taniutkie) do stworzenia helpa do mojej aplikacji. Nie mam określonego w jaki sposób musi help wyglądać więc wszelkie propozycje były mile widziane.

Pozdrowienia

PS: W googlu szukałem i nic nie znalazłem darmowego, ale poszukuję dalej...
strife
Cytat(Cezar708 @ 7.02.2007, 22:08:04 ) *
Poszukuję oprogramowania, które rejestrowałoby mi co się dzieje na ekranie. A potem żeby można było zapisać wynik w jakimś video-formacie.

Polecam program Snag It pod windows'a.
Cezar708
Kurde, Snag It jest płatny.

Może być cokolwiek zapisujący w jakimkolwiek video-formacie, we flashu, lub w czymkolwiek. Ten programik może być cholernie biedny, byle tylko przechwytywał ramki z obrazu.

Czy nikt nie zrobił czegoś podobnego?

Sam bym napisał... ale ja tylko php w miarę a w tym się nie da smile.gif
strife
Cytat(Cezar708 @ 9.02.2007, 19:08:59 ) *
Kurde, Snag It jest płatny.

Może być cokolwiek zapisujący w jakimkolwiek video-formacie, we flashu, lub w czymkolwiek. Ten programik może być cholernie biedny, byle tylko przechwytywał ramki z obrazu.

Czy nikt nie zrobił czegoś podobnego?

Sam bym napisał... ale ja tylko php w miarę a w tym się nie da smile.gif

No to może Cam Studio ?
PiotrLegnica
Debugmode Wink

Cytat
Drugie oprogramowanie jakiego szukam to też darmowe (lub bardzo taniutkie) do stworzenia helpa do mojej aplikacji.

Doxygen, HTML Help Workshop?
Cezar708
Cam Studio - jest dokładnie tym o czego szukałem.

wybrałem również HTML Help Workshop

Dzięki wielkie Wam wszystkim!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.