Mam drukarke Okipage 4w (dostalem ja w „spadku” od znajomego) i zupelnie nie wiem jak ten problem ugryzc. Wczesniej uzywalem tylko „iglowek”:
Nie dziala mi mianowicie podajnik papieru. Kiedy wrzuce jej 1 kartke to jej nie ciagnie. Czujnik jest w porzadku bo drukarka zaczyna krecic bebnem i drukowanie trwa. Mechanizm drukujacy „uwaza” ze kartka jest. Natomiast niedomaga sam system wciagania kartki.
Dodatkowo w sytacji gdy kartke sam z gory popcham (dostatecznie mocno i daleko) to w pewnym momencie drukarka ja lapie i zadrukowywanie konczy się pomyslnie.
Do tego, kiedy wkladam kartke przez podajnik reczny z przodu obudowy, nie ma najmniejszych problemow.
Co może być nie tak? Kiedy zagladam do podajnika to nie widze zadnych uszkodzen mechanicznych. Może te blaszki sa niepodoginane – nie wiem. Zauwazylem tam tez taki wiszacy 0,5cm szerokosci plocienny, czarny pasek jakby z „perforacjami”, który bezladnie wisi. Może on powinien być jakas „petla” zakrecony na tym gumowym, zabkowanym walcu znajdujacym się zaraz za nim? Czy ten pasek jest u mnie zerwany?
A może brakuje mi w srodku jeszcze czegos? Mam tylko „blaszki” i na przeciwleglej sciance „przezroczysty, plastykowy listek” oraz przelozony przez niego wspomniany czarny pasek :-)
Jeżeli chciałbym zajrzec do walka wciagajacego, to jak się do niego dobrac? Musze rozkrecac calosc i odczepiac bebny od elektroniki? Tak się zastanawiam czy po zdjeciu obudowy nie daloby się tam dostac po wyjeciu tonera – pod nim jest czesc która mysle daloby się odczepic... Z tym ze nie wiem jak :-)
PS> Jeżeli laserowka brudzi mi kartke w rownych odstepach – plama jest nawet przy drukowaniu kartki „bez tekstu” to jest to wina walka na tonerze, bebna czy jakiegokolwiek innego walka? Jak to mogę naprawic – w ogole można?
Dzieki