Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: GMail i wlasna domena w nazwa.pl
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Seth
Czy ktos korzystal juz moze z mozliwosci hostowania przez google poczty gmail pod swoja domena, na nazwa.pl?
DeyV
poczta.php.pl jest hostowana przez gmail, ale nie dotyczy to nazwy.pl, więc nic więcej nie mogę na ten temat powiedzieć.
Seth
Wiem Dawid smile.gif

Wlansie problem mam z nazwa.pl bo nie wiem gdzie ustawic rejestry MX. A zanim zadzwonie do nazwy myslalem, ze ktos moze juz sie z tym zetknal na nazwie.
SongoQ
@Seth Jak Ci sie uda to napisz to rowniez skorzystam sobie z takiej mozliwosci.
nrm
ktoś moich znajomych już wojował z nazwa.pl i nic nie wskórał, MXów mu nie przekierowali na gmailowe :/
SongoQ
Z uslug jakie mozna samemu wyklikac to tylko mozliwosc przekierowania subdomeny na adres IP.
Seth
Sprawa wyglada tak: jezeli macie wykupiona domeene w nazwa.pl i serwer WWW, to wystarczy wyslac email do administratora nazwa.pl (z numeru emailowego jaki podaliscie w swoim panelu klienta) z prosba o ustawienie rejestrow MX na google (szczegolowe infromacje dostepne sa podczas tworzenia konta w google).

Przetestowalem i dziala wysmienicie smile.gif
elban
a nie lepiej skorzystać z freedns.sgh.waw.pl
zobacz:
http://andrzej.subocz.pl/2007/02/google-ap...ej-domenie.html
hosting możesz mieć w nazwa, a domenę obsługiwać na freedns i masz dostęp do edycji wszystkich rekordów
kwiateusz
no to jak juz odkopujemy tematy happy.gif ktoś wie czy da sie swoją domene podpiąć pod aktualne konto w google bo podejrzewam ze te appsy tworza nowa skrzynke, a nie chce mi sie bawić z przenoszeniem/ sciagniem maili z 1 na 2...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.