Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Logowanie do sytemu
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
kapral
Mam system XP Home i za każdym razem jak włączam komputer muszę kliknąć na użytkownika aby wejść do systemu. Czy można zrobić tak aby od razy komputer mi się włączał bez konieczności klikania na nazwę użytkownika?
ArniPL
Start -> Uruchom
Wpisz: "control userpasswords2"
I w tym oknie wyczyść pole "Aby używać tego komputera, użytkownik musi wprowadzić nazwę użytkownika i hasło"
kapral
Coś to nie działa bo na drugim kompie mam to zaznaczone i komp mi się włącza bez konieczności klikania na użytkownika
ArniPL
Hmm.. nie wiem, u mnie działa. A próbowałeś to odznaczyć na pierwszym kompie?
Jeszcze jest możliwość zrobić to przez rejestr:
Start -> Uruchom -> "regedit"
Szukasz klucza: "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon"
W "DefaultUserName" wpisujesz swój login, a w "DefaultPassword" swoje hasło.
kapral
Nie pomogło, kurcze nie wiem dlaczego tak się dzieje sad.gif
Turgon
Wywal innych użytkowników. Tych ukrytych też !
tiraeth
E tam, jak masz start menu to wciśnij na swojego użytkownika, wybierz "Zmień sposób logowania użytkowników" i tam wybierz Ekran powitalny i automatyczne logowanie winksmiley.jpg Powinno hasać biggrin.gif
pavell
Cytat(Turgon @ 4.03.2007, 21:15:05 ) *

zgadzam sie..mialem ten sam problem..wywalielm innych uzytkownikow i pomoglo.. smile.gif
kapral
Cytat(Turgon @ 4.03.2007, 21:15:05 ) *

Wywaliłem i nie pomogło sad.gif
DeyV
Mam Angielska wersję systemu.

W panelu Sterowania -> Users mam zakładkę
"Change the way users log on or off"

Tam mam opcję "Use the Welcome screen"
Zrezygnuj z tego, i powinno być Ok.

(Nie tłumaczę wyrażeń, bo nie pamiętam oryginalnych polskich sformułowań, a nie chcę, by ktoś mi potem zarzucił "A u mnie nie ma 'użyj', tylko jest 'skorzystaj' i nie wiem, co teraz zrobić winksmiley.jpg" )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.