Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: onchange dla pola text nie działa
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
php programmer
kurcze, czemu mi to nie działa?

1. <input type="text" onChange="alert(0)">
Cienki1980
Hmm a nie lepiej wykorzystać albo onKeyPress(), onKeyDown() albo onKeyUp() questionmark.gif
php programmer
no własnie nie moge, to jest pole z datą, a
wartość tego pola jest podyfikowana
za pośrednictwem kalendarzyka js,

Edit:
ok dalem setInterval co jedną sekundę
ale jak ktoś wymysli coś lepszego
to niech poda
Cienki1980
A może w takim bądź razie na onBlur() questionmark.gif
php programmer
niestety nie
Cienki1980
Pokaż kod jak wywołujesz ten kalendarz JS i w jaki sposób są wpisywane dane do pola text.
Coś na pewno można wykorzystać.
php programmer
  1. <?php
  2. echo 'Data utworzenia: ';
  3. $tcreatetime = empty($this->oForm->f['tcreatetime']) ? Date("Y-m-d") : $this->oForm->f['tcreatetime'];
  4. echo '<input type="text" id="tcreatetime" name="tcreatetime" value="'.$tcreatetime.'" size="10" readonly class="date_string" >';
  5. echo '<input type="image" onclick="return showCalendar('tcreatetime', 'y-mm-dd', '');" src="img/calendar.jpg" style="border:1px solid silver" onMouseOver="style.borderColor='royalblue'" onMouseOut="style.borderColor='silver'">';
  6. ?>

Chyba nie warto wchodzić w kod kalendarza,
zreszta setInterval jest mi tu przydatny z jeszcze innych względów,
chodziło mi raczej o problem ogólny niż ten konkretny przypadek,
swoją droga, bardzo dziwne że pole text nie obsługuje zdarzenia onChange
Cienki1980
Pole text obsługuje onChange() ( a przynajmniej tak wynika z kursu JS ), ale działa to bardzo dziwnie. Ja na Twoim miejscu dodał parę linijek do kodu kalendarza, tak aby po wpisaniu daty w określone pole stało się coś co tam ma się zdarzyć. .... albo wywołać dwa zdarzenia na onClick() pierwsze to wpisanie daty, a drugie wywołanie sprawdzenia ( czy też czego tam potrzebujesz )
gekon
A onfocus()?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.