Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Flash i wolne komputery-prośba o pomoc
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
cia_agent
Witam. Chciałbym się do was zwrócić z zapytaniem nurtującym mnie i jak widziałem na wielu stronach wielu ludzi kożystających z internetu. Jestem posiadaczem laptopa z PIII 800 Mhz i innych podobnych. Komputer za pare złotych z przesnaczeniem do przeglądania z zsobów internetu. Jednak obiekty we flashu to dla mnie stres. Wchodzę na taką stronkę i komputer momentalnie zamarza. Po załadowaniu animacji chodzi jak ślimak i tu rodzi sie moje pytanie:
Co zrobić aby animacje i elementy flash wyświetlały się na komputerku w przeglądarce z najniższą lub określoną przezemnie jakością?
Kiedyś problem miałem z GG te reklamy były sraszne a 3 okna rozmowy równały się z zatrzymaniem komputerka. Pisałem do właściciela reklam i do GG jedyne co otrzymałem to informacje ze nie zmienią tego bo zleceniodawca tak sobie życzył. Odpowiedziałem że instaluje Banner kilera i nie skożystam nigdy z usług reklamodawcy który ma mnie gdzieś, otrzymałem tylko informacje że moja sugestia będzie rozważona nic więcej. Problem z GG rozwiązał się z dniem poznania komunikatora Konnekt ale nie zniknie z momentem zmiany przeglądarki. Zaczołem nawet kożystać z OperaUSB gdzie mogę w każdej chwili wyłączyć Flasha, elementy agresywne w DHTML czy nawet pojedyńcze elementy strony internetowej ale to nie sposób wyłączyć jak część chce się, lub musi wyświetlać. I tu kieruję zapytanie do Was, Może jest coś co pozwoli mi ustawić by w przeglądarce wszystkie animacje otwierały się z najniższą jakością? Proszę o pomoc! I Dziękuję za sugestie
Marcin.
NuLL
Konnekt i Opera - w Operze na stale wylaczasz flasha - brak reklam biggrin.gif A np na youtube Prawy -> Preferencje witryny -> Tresc - Wlaczasz pluginy z banki :0
cia_agent
Nie mam problemów z Operą szczególnie, że kożystam z OperaUSB ona ma świetne funkcje i wiem że mogę wyłączyć Flasha. Ale z wyłączonym spróbuj zobaczyć tą stronę http://www.2advanced.com albo zalogować się na http://mojageneracja.pl dlatego szukam czegoś co mogło by ustawić mi aby wszelkie wyświetlane w komputerze animacje Flash były w niskiej jakości. Jedyna strona 2advanced gdzie Flash nie wiem czemu mało procka zajmują. Tak jak by te chłopaki byli jedynymi na świecie co potrafią to dobrze zrobić? Nie wiem i nie mnie to oceniać. Poprostu szukam rozsądnego rozwiązania bo Flash stał się bardzo popularny i dobija mnie jak tak strasznie zwalnia komputer.

Dziękuję za pierwszą odpowiedź.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.