Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pamięci 2GB PDP Patriot Czy spasują ?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Turgon
Mam płytę GA-8I865P-G . Wybrałem sobie http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRAM/DDR_...pelny,id,17706/ te, ale nie wiem czy spasują do płyty. Jak myślicie?
Diwi
Cytat
Memory
1. Type: DDR333 (PC2700)/ DDR266 (PC2100) - 184pin

A pamięci masz DDR400 PC.

Powinny chodzić ale będą miały najprawdopodobniej obniżone taktowanie do 333

Pozdrawiam
Turgon
Diwi: Poczytaj o tej płycie. Obsługuje pamięci DDR 400 mimo, że producent się do tego nie przyznaje.
sztosz
Nawet jeżeli płyta nie obsłuży DDR400 to będą działać jako DDR333 i będziesz prawdopodobnie lepsze timingi ustawić. A różnica ceny pomiędzy DDR333 a DDR400 jest tak dziwna, że czasem nawet gorsze (timingi) 333 są droższe od lepszych 400.

Na wszelki wypadek jeżeli będziesz kupował osobiście (nie przez net) w sklepie to zastrzeż sobie prawo zwrotu bez podania przyczyny w ciągu np. 12h. Dobra praktyka, nie znam sklepu który by się nie zgodził. Po prostu kazałem nie wystawiać faktury, bo chce sprawdzić, zawsze pomaga text "Sam pan wie jak to bywa z tymi pamięciami". Czasem po prostu bez konkretnej przyczyny dana kość pamięci nie chce działać z daną płyta, albo innymi kośćmi znajdującymi się w kompie. Żadko, ale jednak winksmiley.jpg Jak kupujesz przez net, to też się nie przejmuj, ja kiedyś zwracałem włąsnie pamięć do znak.pl (polecam ten sklep, tani i sprawdzony*) które u mnie nie działały, a u kumpla bez problemów. krótka fachowa rozmowa telefoniczna i zwróciłem bez problemu.

______
*jeżeli moderatorzy zechcą usnąć, to zrozumiem winksmiley.jpg
Turgon
Dzięki sztosz winksmiley.jpg Bo sam korzystam z GoodRamów DDR-400 pracujących jak należy (512MB Dual Channel) .
DeyV
sztosz - no stress. Cały czas podajemy tu rożne marki i dostawców, jednych chwaląc innych krytykując. Jeśli nie robi nam tu ktoś nachalnej reklamy, to jest to jak najbardziej przydatne i mile widziane smile.gif
Turgon
Tymbardziej, że cena tejże pamięci w tym sklepie jest sporo niższa tzn. o 100 zł smile.gif
sztosz
Nawet nie sprawdzałem cen, tak walnąłem nazwą bo bardzo serdecznie wspominam ten sklep smile.gif
athabus
hehe ja mam go 200m od domu - wiele o nich dobrego można powiedzieć - niskie ceny (za wyjątkiem laptopów) i spore stany magazynowe, wieć dużo można kupić od ręki. Minus to tylko obsługa sklepu realnego - dość kompetentna ale niemiła i traktująca ludzi z góry. Ja zazwyczaj jak przychodzę to wiem czego chce, ale stojąc w kolejce wiele razy widziałem, jak chłopaki totalnie ignorowali klienta wchodząc w rolę "ja guru".

Ogólnie jednak polecam i sam u nich często kupuje - zapunktowali mi naprawdę rzetelnie zrobioną stroną z przydatnymi informacjami, dzięki czemu mogę sobie wszystko ustalić przed wycieczką na zakupy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.