Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Java script + CSS] Problem z wielkością
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Devik
Witam!

Mam pewien problem, ponieważ zajmuję się głównie z grafiką i nie jestem na tyle obeznany z java script i stylami css by sobie samemu naprawić te błędy, które się "same" zrobiły winksmiley.jpg Otóż strona posiada skrypt menu jvs + css i jest pewien problem, ponieważ ten skrypt działa w miare dobrze pod FF ale powiększa w pionie tabelke, co wpływa na estetykę, to samo dzieje się w IE + to, że w IE nie działają podlinki w tym menu. Jeżeli, ktoś miałby czas i byłby na tyle uprzejmy by naprawić ten problem, byłbym niezmiernie wdzięczny.

Pozdrawiam

P.S. Poniżej zamieszczam link do serwera ze stroną.

www.devik.prophp.org/www.zip
revyag
Bez obrazy, ale nikomu nie będzie się chciało ściągać spakowanej strony i uruchamiać u siebie na localhoście.
Pokaż problem online.
Devik
Adres strony to:

www.devik.prophp.org/www/www1.html
www.devik.prophp.org/www/style.css
www.devik.prophp.org/www/1.html

Proszę
revyag
Popraw najpierw ogromne byki które zrobiłeś.

1. style.css - w tym pliku nie robisz już deklaracji <style type="text/css">, usuń to
2. co w sekcji head robi jakiś kod wygenerowany przez imageready ? wywal to
3. dwa razy otwierasz <body>, dwa razy zamykasz <head>
4. skrypty porozrzucane kodzie strony, to samo style, umieszczaj wszystko w zewnętrznych plikach, kod jest wtedy przejrzysty i czytelny.

Jak to wszystko poprawisz przepuść stronę przez validator.w3.org
Devik
@revyag: Ale właśnie o to się rozchodzi, że jest problem, który polega na tym, że nie potrafię zrobić tak by te style były poukładane normalnie, dobrze, ponieważ strona korzysta z jednego stylu.css, zaś menu z drugiego, a jeżeli ten styl od menu wrzucę do oddzielnego pliku np. style2.css to już mi nie będzie poprawnie działał ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.