Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Eclipse for PHP
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
laczupacabra-real
Czy wie ktoś może jak odpala się w Eclipse skrypty PHP?? Zainstalowałem sobie niedawno tą wtyczkę do PHP i chciałem ja przetestować.. Niestety nawet jak biorę jakiśmój stary działający projekt nie udaje mi sie go uruchomić poleceniem RUN sad.gif Wyświetla siębłąd strony :/ Dodam że domyslnie ustawione jest na localhost/index.php Czy może mi ktoś podpowiedzieć co trzeba jeszcze ewentualnie skonfigurować lub doinstalować??
nasty
a moze dokladniej opiszesz nam ten blad ?
laczupacabra-real
Przecież pisałem że "wyświetla się błąd strony"!! Poprostu podczas próby odpalenia poazuję się komunikat jak z IE informujący że nie moge połączyć się ze stroną. A domyślne ustawienia są na localhost/index.php
P3A_MDF
Ja również mam z tym problem. Mam najnowszego pdt-all-in-one-S20070401_RC3-linux-gtk i za cholerę nie chce działać debuger.

PHP-CLI mam:
Kod
/usr/bin/php --version
PHP 5.1.6 (cli) (built: Mar  7 2007 12:48:25)
Copyright (c) 1997-2006 The PHP Group
Zend Engine v2.1.0, Copyright (c) 1998-2006 Zend Technologies

W opcjach 'PHP Executables' -> 'PHP directory path': ustawiłem '/usr/bin' i przy próbie debugowanie wywala:
Kod
Error launching 'New_configuration'

The debug session could not be started.
Please make sure that the debugger is proparly configured

Gdy ustawie '/usr/bin/php' pisze 'Target in not a PHP Root. PHP executable not found'

W dokumentacji do pdt ani słowa na ten temat, to samo google i grupy.
Wujashek
Korzystam z eclipse'a ponad rok i dziala to u mnie tak:

ustawiam w php web page dla każdego projektu server czyli katalog z plikami źródłowymi i katalog w htdocs do którego są one kopiowane, aktualizowane.
następnie adres url na localhoście z parametrami... i gotowe.

to trochę jest obejście tego problemu... ja tak pracuje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.