Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z działaniem JS, AJAX
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX > AJAX
slammer
Czy spotkaliście się kiedyś z problem, że pod FF stronka jest ładowana przez ajax idealnie, a w IE nie ładuje grafiki?

oto link do stronki, którą tworzę:
http://slammer.yum.pl/nudy/
I właśnie w tym wypadku występuje problem, który opisałem powyrzej...

Czy macie jakiś pomysł na rozwiazanie tego problemu?
www0_0
u mnie grafikę załadował zarówno w jednym jak i w drugim, przy czym w IE wygląda nawet lepiej bo to menu kolonie wydłuża stronę natomiast w FF to menu Jest jakby nad stroną, i wystaje poza stopkę.

FF 2.0.0.3
IE 6.0.2900

Właśnie zauważyłem że jedyny problem jaki występuje to brak załadowania napisów Loguj Anuluj Pod IE jak naciśnie się na logowanie, miejsce na nie jest ale same napisy jakoś się nie wyświetliły.
slammer
menu kolonie jest narazie dla testów gdyż nie bardzo mi to działa gdy wywołam z AJAX (widać po zalogowaniu jak wejdzie się na konto). Właśnie o te grafiki mi chodzi. Dziwne bo u mnie nie wyświetla żadnych biggrin.gif Może to jakiś problem w cache'u

ech właśnie zauważyłem, że wogóle mi ajax w IE nie działa jak klikam w linki to nic się nie dzieje... czy też tak masz? Czy to cos u mnie?

EDIT:
ok dałem radę biggrin.gif
Pomógł mi debugger JS dla IE winksmiley.jpg

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx

problem był banalnie głupi...
zamiast:
  1. item = myreq.responseText;

miało być:
  1. var item = myreq.responseText;
www0_0
cóż może i problem rozwiązałeś, ale postanowiłem pokazać ci i tak jak to wygląda u mnie na chwile obecną:
06.05.2007 17:00

IE
stronka
logowanie

FF
Strona
logowanie

może tym ci jakoś pomogę, bo na Ajax jeszcze się nie znam:(
slammer
oki toszke poprawiłem, dzięki wielkie biggrin.gif
deceq
mam pytanko... korzystałeś przy tym z jakiejś biblioteki czy pisałeś swoją? bo ten twój pliczek ajax.js bardzo mi się podoba biggrin.gif
tiraeth
@deceq: Po braku żadnych copyrightów i innych license-lines w tym ajax.js, wygląda na to, że napisał sam. Osobiście polecam Ci jQuery.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.