Witam,

Mam problem z IE. Otóż napisałem mały skrypt na potrzeby forum klasowego mający pokazywać najbliższe sprawdziany. Cały mechanizm MySQL + PHP działa wyśmienicie. No ale postanowiłem, że będzie jeszcze bajeranckie (no bo przy okazji się naucze - przyda się kiedyś). Chodziło mi o to, że zmienia się ilość wyświetlanych sprawdzianów po zmianie opcji wyboru (<select>). Skrypt podpiąłem pod onChange. Cała zawartość jest odseparowana w osobnym divie zatem wystarczyło tylko innerHTML by działało. Ale...

Pod O i FF śmigało doskonale więc zadowolony z siebie wrzuciłem na serwer (frihost). Chwile potem dostaje cynk od IE-jusera że nie działa. Tzn działa wyświetlenie sprawdzianów za pierwszym razem (bo dołączyłem kod PHP który to robi w samym divie). Problem chyba jest ze skryptem podmieniającym zawartość.

Co ciekawe, IE pokazuje błąd w linijce 176 która nie istnieje: po przeparsowaniu PHP jest 126... Treść błędu: "Dane niezbędne do ukończenia operacji nie są jeszcze dostępne" kod: "0"

Oto skrypty:

1. <script type="text/javascript" src="advajax.js"></script>
  2. <script type="text/javascript">
  3. function showuwagi(oid) {
  4. advAJAX.get({
  5. url: "getuwaga.php",
  6. parameters : {
  7. "id" : oid
  8. },
  9. onError : function(obj) { alert("Wystąpił błąd podczas pobierania komentarza.\nBłąd " + obj.status); },
  10. onSuccess : function(obj) { document.getElementById("spuw"+oid).innerHTML = obj.responseText; }
  11. });
  12. }
  13.  
  14. function changeSprCount() {
  15. var cc = document.getElementById("sprawdziany_liczba").value;
  16. advAJAX.get({
  17. url: "getsprlist.php",
  18. parameters : {
  19. "count" : cc
  20. },
  21. onError : function(obj) { alert("Wystąpił błąd podczas pobierania listy sprawdzianów.\nBłąd " + obj.status); },
  22. onSuccess : function(obj) { document.getElementById("sprawdziany_lista").innerHTML = obj.responseText; }
  23. });
  24. if(cc==1) {
  25. document.getElementById("sprawdziany_liczba_odmianaa").innerHTML = "Pokaż najbliższy ";
  26. document.getElementById("sprawdziany_liczba_odmianab").innerHTML = " sprawdzian";
  27. } else {
  28. document.getElementById("sprawdziany_liczba_odmianaa").innerHTML = "Pokaż najbliższe ";
  29. if(cc==2||cc==3||cc==4) {
  30. document.getElementById("sprawdziany_liczba_odmianab").innerHTML = " sprawdziany";
  31. } else {
  32. document.getElementById("sprawdziany_liczba_odmianab").innerHTML = " sprawdzianów";
  33. }
  34. }
  35. }

Ktoś pomoże? Właściwie to jeden z moich pierwszych skryptów PHP+AJAX więc nie wiem jak sobie z tym poradzić. Robiłem testy z mniejszą ilością kodu i działało a tutaj...