Mam problem z IE. Otóż napisałem mały skrypt na potrzeby forum klasowego mający pokazywać najbliższe sprawdziany. Cały mechanizm MySQL + PHP działa wyśmienicie. No ale postanowiłem, że będzie jeszcze bajeranckie (no bo przy okazji się naucze - przyda się kiedyś). Chodziło mi o to, że zmienia się ilość wyświetlanych sprawdzianów po zmianie opcji wyboru (<select>). Skrypt podpiąłem pod onChange. Cała zawartość jest odseparowana w osobnym divie zatem wystarczyło tylko innerHTML by działało. Ale...
Pod O i FF śmigało doskonale więc zadowolony z siebie wrzuciłem na serwer (frihost). Chwile potem dostaje cynk od IE-jusera że nie działa. Tzn działa wyświetlenie sprawdzianów za pierwszym razem (bo dołączyłem kod PHP który to robi w samym divie). Problem chyba jest ze skryptem podmieniającym zawartość.
Co ciekawe, IE pokazuje błąd w linijce 176 która nie istnieje: po przeparsowaniu PHP jest 126... Treść błędu: "Dane niezbędne do ukończenia operacji nie są jeszcze dostępne" kod: "0"
Oto skrypty:
<script type="text/javascript"> function showuwagi(oid) { advAJAX.get({ url: "getuwaga.php", parameters : { "id" : oid }, onError : function(obj) { alert("Wystąpił błąd podczas pobierania komentarza.\nBłąd " + obj.status); }, onSuccess : function(obj) { document.getElementById("spuw"+oid).innerHTML = obj.responseText; } }); } function changeSprCount() { var cc = document.getElementById("sprawdziany_liczba").value; advAJAX.get({ url: "getsprlist.php", parameters : { "count" : cc }, onError : function(obj) { alert("Wystąpił błąd podczas pobierania listy sprawdzianów.\nBłąd " + obj.status); }, onSuccess : function(obj) { document.getElementById("sprawdziany_lista").innerHTML = obj.responseText; } }); if(cc==1) { document.getElementById("sprawdziany_liczba_odmianaa").innerHTML = "Pokaż najbliższy "; document.getElementById("sprawdziany_liczba_odmianab").innerHTML = " sprawdzian"; } else { document.getElementById("sprawdziany_liczba_odmianaa").innerHTML = "Pokaż najbliższe "; if(cc==2||cc==3||cc==4) { document.getElementById("sprawdziany_liczba_odmianab").innerHTML = " sprawdziany"; } else { document.getElementById("sprawdziany_liczba_odmianab").innerHTML = " sprawdzianów"; } } } </script>
Ktoś pomoże? Właściwie to jeden z moich pierwszych skryptów PHP+AJAX więc nie wiem jak sobie z tym poradzić. Robiłem testy z mniejszą ilością kodu i działało a tutaj...