Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mapa miasta
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
hao
Witam.

Szukałem, szukałe ale nie znalazłem niczego co odpowiadałoby moim oczekiwaniom.

Otóż szukam skryptu JS, który pokazywałby mapę miasta z zaożeniami;

- ze 2-3 powiększenia (każde powiększenie może być osobnym obrazkiem, ale nie musi) ładowanie własej mapy
- możliwość tworzenia jakichś punktów (np. sklepy, miejsca)
- parę guziczków do przesuwania mapy i zoomowania.

coś w miarę podobnego do mapa.szukacz.pl ale o wiele, wiele prostsze
Czy ktoś zna może taki darmowy skrypt?

Pozdrawiam.
tiraeth
Takie coś to zwykle potrzebuje do tego bazy danych do przetrzymywania współrzędnych takich miejsc, oraz dużo, dużo szkiców do mapy. W większości przypadków mapa taka działa w oparciu o JavaApplets.

Jeżeli chcesz użyć gotowej mapy na swojej stronie, dodając do niej tylko określone miejsca itd., to możesz użyć WebAPI dla Google.com Maps.
hao
Niestety Mapa Googlowska jest zbyt mało szczegółowa, w mojej miejscowości pokazuje zaledwie kilkanacie najważaniejszych ulic.

O mapy i wszystkie dane nie muszę się martwić, zostaje mi tylko problem zgrabnego przesuwania mapy, łądowania poszczególnych kwadratów (bo przecież nie będzie ładować całej mapy na raz smile.gif ) oraz możliwości zaznaczania punktów... Mogę o zrobić oczywiście na zasadzie iframe i kontrolek zewnętrznych, ale wtedy bedę musiał ładować CAŁĄ mapę :-(
Cezar708
a jaka to miejscowość?

są jeszcze mapy:

http://mapa.szukacz.pl/

http://map24.interia.pl/

dla polski są dokładniejsze (chyba)
hao
To miasto to Jasło.

Nie mogę zamieścić mapy w takim darmowym wydaniu. muszę mieć osobny moduł.sad.gif

Już mam prawie wszystko gotowe.
Jedyne czegomi brakuje to jak zrobić takie cuś:

Do Iframe ładuję sobie komplet obrazków:
taką szachownicę 8x8 obrazeczków, i Javą przewijam to okno do określonego miejsca.
Teraz mam tylko pytanie: jak zrobić, żeby te obrazki ładowały się tylko wtedy, kiedy mają być pokazane, a te schowane za iframę niech sobie czekają aż się je będzie chciało zobacyzć?

dzieki za każdą podpowiedź :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.