Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dwa selecty zależne od siebie
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
Jarod
Na wstępie zaznaczę, że szukałem gotowego, prostego rozwiązania ale nie znalazłem. Proszę też nie odsyłać mnie do googl'a i innych stron, bo naczytałem się ich wiele (prawie wszędzie to samo - czyli jakieś proste przykłady), które i tak dla mnie (nie znającego JS i AJAXa) nic nie znaczą. Mój problem dla wielu z Was zapewne będzie banalny ale nie mam czasu na czytanie kursów i ćwiczenie - potrzebuję wykonać coś bardzo szybko.

Co chcę osiągnąć?
---------------------

Mam tabelę user (dane użytkownikatkj. id, login, hasło) i groups (dane grupy tkj. nazwa grupy i jej opis, np. administratorzy).

Z jednego selecta wybieram użytkownika a w drugim pojawia się spis grup do wyboru (tylko tych, do których użytkownik jeszcze nie należy). Ciężko mi się to pisze ale czekam na gotowca.

Bardzo proszę o pomoc.

pzdr
pbnan
Odeślemy Cię, bo te informacje na innych stronach to nic innego, jak m.in. nasza wiedza i pytając nas o to, dowiesz się tego samego, co jest na tych stronach...
http://php.rk.edu.pl/w/p/powizane-pola-sel...zystujce-ajaxa/
free
Bardzo dobry link, dodam ze szukalem czegos takiego i wpadłem na te strona z miesiac temu i to jest to czego szukalem.
Masz tam 3 rodzaje rozwiazan. dla mnie lepszy okazal sie ten pierwszy statyczny, ktory samodzielnie przerobilem na dynamiczne pobieranie danych z bazy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.