Ma być to system, będzie posiadał dwa typy użytkowników, jeden zwykły (umownie user), drugi z uprawniony do modyfikacji tzw.(mod).
System powinien działać tak że mod ogłasza że jest robota tego i tego dnia w tym miejscu i potrzeba tyle osób (data, miejsce, czas, ilość potrzebnych osóB), wtedy każdy użytkownik może wejść i sie na niego zgłosić. Oczywiście muszą być gotowe formularze, nie może być to forma zwykłego wklepania tekstu.
Zwykły użytkownik po zalogowaniu powinien mieć cztery podstrony:
strona główna, gdzie będzie widoczne:
- jego dane (imię, nazwisko itd.)
- ile już przepracował, kiedy i gdzie jeszcze sie zgłosił
- stan ile już zarobił (system będzie znał stawkę), dodatkowo będzie promowana ilość, tzw. jeśli ktoś pracował 9 h to za kolejną godzinę ostaje premie (ma być to sprawdzane automatycznie i naliczane)
strona z godzinami pracy:
tutaj muszą być wszystkie terminy wpisane przez modów (w formie tabeli jeden pod drugim), musi być ich opcja:
a) rezygnacji z godzin pracy

c) wpisania się na listę rezerwowych
Powyższe opcje opcje muszą być do każdego terminu dla każdego użytkownika tak by zgadzały się z jego grafikiem.
historia pracy – strona ma zawierać informacje ile każdy user przepracował ( w formie tabelki), każdy termin gdzie user był o ile pracował.
Ustawienia - możliwość zmiany swojego hasła
Tle co ma widzieć user.
Mod ma wiedzieć to samo co user dodatkowo ma mieć podstronę zarządzanie, a w niej cztery kolejne podstrony z następującymi informacjami:
nr 1
formularz do pisania ogłoszeń dwóch typów, ogłoszenia te maja być widoczne na górze stron: z godzinami pracy przez userów oraz na stronie główne dla userów
możliwość podania e-maila gdzie maja iść raporty (o tym niżej)
pełen spis ile już się terminów pracy odbyło, ile zostało, ile sie zgłosiło
nr 2
formularz do utworzenia nowego terminu pracy
wyświetlane wszystkie ogłoszone przez modów termin pracy, każdy termin powinien zawierać:
listę osób oczekujących (imię i nazwisko)
listę osób zgłoszonych (imię i nazwisko)
możliwość edycji ilości potrzebnych osób
możliwość odwołania
oraz powielenia godzin pracy (tak by w formularzu jako domyślne pokazały się mi dane z danego terminu)
- dodatkowo przy każdym użytkowniku powinna być opcja by mu dodać premie, ukarać go potrąceniem wypłaty czy zdublowani go w danym dniu pracy (jak np. pracował za dwóch)
nr 3
listę użytkowników, a po kliknięciu na daną osobę pełne informację o nim, czyli to co on widzi na startowej stronie
opcje takie opcje jak: blokada usera, usunięcie usera, dodania bonusy kasy i ukarani go kara pieniężna za złą prace
możliwość odania nowego usera przez moda
nr 4 – pełna lista godzin pracy na dzień obecny z lista osób, miejscem itd., coś co kopiuje, drukuje i wiem jak zarządzać ludźmi
Dodatkowe wymagania:
każda operacja ma być potwierdzana e-mailami. Czyli jak ktoś sie zgłasza to dostaje wiadomość że sie zgłosił gdzie, kiedy i na co, dodatkowo specjalne e-mail maja iść do moda (na jeden domyślny adres podany w systemie.
Każda operacja (rezerwacja, rezygnacja, wpis na listę oczekujących, wyrzucenie kogoś z terminu przez moda), POPROTU WSZYTSKIE zmiany personale w systemie muszą być potwierdzone e-maili
każda z opracji ma mieć swój formularz e-mail z odpowiednim tytułem i treścią gdzie kto i kiedy
ważną sprawą jest stworzenie listy oczekujących, tzw jak jest jakiś termin podany i potrzeba 10 osób to jak 11 chce sie zgłosić to powinien mieć możliwość wpisani się na listę oczekujących, jakby ktoś zrezygnować to on wskakuje
jeśli limit miejsc na terminie jest wykończony i jest lista oczekujących to po rezygnacji kogoś pierwsza osoba z listy wskakuje na nią automatycznie
tak samo ma się stać jak no jakiś mod powiększy liczę potrzebnych osób np. było 10 m, dwóch oczekiwało, mod powiększył limito do 20 tych dwóch wskakuje automatycznie
Ok,myślę że najważniejsze rzeczy napisałem, mam nadzieje że wiadomo o co chodzi.
No i wynagrodzenie za system. Ponieważ się nie orientuję się w cenach to ciężko mi jest wartość tego oszacować. Ale wydaje mi się że nie mnie niż 1 tyś złotych to powinno kosztować, być może więcej ale nie wiem, dlatego jeśli sie mylę to proszę o podanie ceny realnej, bo po prostu naprawdę nie znam cen takich systemów. Cena ma dla mnie znaczenie, ale liczy się przede wszystkim by system działał.
Osoby zainteresowane proszę o kontakt na adres e-mail: jszczecin1@tlen.pl
Jeśli chodzi o termin to jest to sprawa do dogadania, nie ma jako takiego górnego terminu, system ma być zrobiony i tyle (może być nawet po wakacjach)
Dziękuje za złożenie oferty przez osoby zainteresowane. Wybrałem jedną z nich i się już z tą osobą osobiście skontaktowałem. Reszcie osób serdecznie dziękuję za zainteresowanie moją ofertą.
Temat do zamknięcia.