Na swojej stronie wykorzystałem skrypt rejestrujący i logujący. Wszystko fajnie działa.
Po zalogowaniu użytkownikowi wyświetlająsię dane: Login, Imię, Nazwisko, E-mail itp... i jest OK.
Jednak gdy sam chcę te dane "ukazać" w panelu użytkownika mam puste pola. Zapewne gdzieś wkradł sie błąd... ale nie jestem wstanie go zlokalizować, z góry dzięki za wszelką pomoc.
<?php require_once ("/funkcje.php"); { mysql_select_db("baza1",$polaczenie); $zapytanie1 = "SELECT login FROM users WHERE login = ".$_SESSION['user']; $wykonaj1 = mysql_query($zapytanie1); print "Twój Login: <b>".$tab_user['user']."</b><br>"; } else { echo ('Zaloguj sie!'); } mysql_close($polaczenie); ?>
Oraz plik z funkcjami: (tylko fragment)
<? function logowanie($login, $haslo) { $polaczenie= pol_mysql(); // sprawdzenie, czy login nie powtarza si? if(!$wynik) return "Problem: zapytanie z bazy nieudane"; { wy_form_logo(); exit; } $tab_user = wynik_db_do_tablicy($wynik); if ($tab_user[0]['password'] != $haslo) { wy_form_logo(); exit; } $user = $login; //rejestrowanie danych sesji include ("./index.html"); twoje gg <b>".$tab_user[0]['gg']."</b><br>, twoje imi? <b>".$tab_user[0]['name']."</b><br>, twoje nazwisko <b>".$tab_user[0]['surname']."</b><br>"; } ?>
Probowałem to samo w innym kodzie. Mój problem polega chyba na tym iż niepotrafię "pokazać" danych z tabeli po zamknięciu pętli.
Próbowałem z innym kodem:
<?php { } $mail = $wiersz['mail']; ?>
I echo mi wychodzi puste. Gdzie popełniam błąd