<?php public $key = "key"; public $string; public $mode = MCRYPT_MODE_CFB; public $algorythm = MCRYPT_BLOWFISH; public $iv_size; public $iv; public function __construct($string){ $this->string = $string; $this->iv_size = mcrypt_get_iv_size($this->algorythm,$this->mode); $this->iv = mcrypt_create_iv($this->iv_size, MCRYPT_RAND); } public function decrypt(){ } public function encrypt(){ } } ?>
nie wiem o co chodzi, jak wywoluje encrypt() a pozniej decrypt() tego co zakodowalem to niestety dostaje co innego niż podałe, może ktoś mi pomóc?
Może się kiedyś komuś przyda to co zlepiłem z manuala php:
<?php $td = mcrypt_module_open('des', '','cfb', ''); $iv_size = mcrypt_enc_get_iv_size($td); for($i=0;$i<count($rare);$i++) $decrypted.=chr($rare[$i]); $string = $decrypted; if (mcrypt_generic_init($td, $key, $iv) != -1) { $decrypted = mdecrypt_generic($td, $string); mcrypt_generic_deinit($td); mcrypt_module_close($td); return $decrypted; } } $td = mcrypt_module_open('des', '','cfb', ''); $iv_size = mcrypt_enc_get_iv_size($td); $iv = mcrypt_create_iv($iv_size, MCRYPT_RAND); if (mcrypt_generic_init($td, $key, $iv) != -1) { $c_t = mcrypt_generic($td, $string); mcrypt_generic_deinit($td); mcrypt_module_close($td); $c_t = $iv.$c_t; for($i=0;$i<strlen($c_t);$i++) $encrypted[$i]=ord($c_t[$i]); return $encrypted; } } } ?>
proste w użyciu:
crypt::decrypt("wczesniej zakodowany clasa crypt string");
crypt::encrypt("string do zakodowania");
A może ktoś ma pomysł jak to usprawnić?