Wysyłam zdjęcie za pomocą formularza. Formularz pomijam, oto napisany przeze mnie skrypt php:
<?php if ( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) { if ( $_FILES[$_SESSION['user']]['size'] <= (50*1024*1024) ) { $fileext = $fileext[1]; switch (true) { case ( $fileext == 'jpg' ) : case ( $fileext == 'jpeg' ) : case ( $fileext == 'png' ) : case ( $fileext == 'gif' ) : if ( $_FILES[$_SESSION['user']]['type'] == ('image/jpeg' || 'image/png' || 'image/gif') ) { $uploaddir = 'users/'; $uploadfile = $uploaddir . $_SESSION['user'] . '.' . $fileext; if ( $moveuploadedfile ) { $sql = "UPDATE `users` SET `imagename` = '" . $_SESSION['user'] . "." . $fileext . "' WHERE `login` = '" . $_SESSION['user'] . "'"; if ($editpic) { } else { echo 'There was a problem with storing picture info in mysql database. Please, try aga
in. If that does not help, contact admin. <br/>' . "n"; include_once 'inc/formpicture.php'; } } else { echo 'Could not store your picture. Please, try again. If that does not help, contact
admin. <br />' . "n"; include_once 'inc/formpicture.php'; } } else { include_once 'inc/formpicture.php'; } break; default : include_once 'inc/formpicture.php'; break; } } else { include_once 'inc/formpicture.php'; } } else { echo 'There was a problem with uploading your picture. Please, try again. If that does
not help, contact admin. <br />' . "n"; include_once 'inc/formpicture.php'; } } else { include_once 'inc/formpicture.php'; } ?>
Nawet wyświetliłem error, żeby sprawdzić, co jest grane. Error daje 0, czyli że niby wszystko w porządku. Plik przeszedł wszystkie zabezpieczenia, info zapisuje się w bazie danych, ale pliku w końcowym katalogu nie ma. Z tego wnioskuję, że albo move_uploaded_file albo zadziałał, albo przeniósł mi plik nie do tego katalogu co trzeba.
Jeśli może sie to przydać, to host mam na 60free.ovh.org. Próbowałem obie wersje ścieżki:
$uploaddir = 'users/';
oraz
$uploaddir = /home/n/a/z/nazwa/www/users/
Prosze o pomoc, czemu pliku nie ma w zadanym katalogu i co zrobić, żeby był

Pozdrawiam