Powrócę jeszcze do kwestii Visty:
zrobilem sobie odzyskiwanie systemu z "HP BACKUP AND RECO.....", trwało to tylko 2h i mogłem cieszyć się znowu systemem:] zainstalowałem również tym razem Zend Studio, i co? Tak jak myślałem, nie ma plików wykonywalnych. Następnie spróbowałem z XAMPPem, no tutaj już był progress bo system zauważył pliki z końcówką ".exe" i nawet wirtualny serwer chodził. Jednakże na poprzedniej instalacji WinV nie było można nigdzie ich znaleźć.
Mam Xp HE z SP2 i nie ma żadnych konfliktów sprzętu, ale musiałem zmienić ustawienia SATA w BIOSie. Także udało się bez potrzeby dołączania napędu czy bootowania sterowników.
Dzięki za pomoc.
#Ten XP HE to obsłuży mojego dwurdzeniowca? Czy potrzeba PRO?
# UPDATE #panowie potrzebuję jeszcze raz pomocy,
Pamiętacie, pisałem że przy próbie zainstalowania WIN XP HOME z SP2 z wyłączonym native SATA nie ma problemów. Kupiłem więc sobie WIN XP ale tym razem w wersji PRO , również z SP2 i pojawia się dziwny problem, niezwiązany ze sprzętem - albo przynajmniej nie w ten sam sposób co w pierwszym moim poście w temacie (wyłączyłem co możliwe w BIOSie).
Tym razem po załadowaniu sterowników przez instalator (z wyłączonym native SATA) oglądam blue screen:
Kod
SESSION3_INITIALIZATION_FAILED
(....)
*** STOP : 0x0000006F ( 0xC0000020, 0x00000000, 0x00000000, 0x000000000 ) ***
Czy i tym razem muszę próbować nLite i integracji tych sterowników (bo przy włączonym natve SATA chce sterowników) ? Czy może to jest problem innej natury niż problemy z napędami?