Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Komputer "czerowny"
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
nomi
witam mam peiwne problem z komputerem(wujka)
Jego komp wyswietla wsyzko w barwach czerwonych, chodi strasznie powoli

Przywaracałem system, lecz nic to nie dało

Chciałem przeinstalować XP, lecz nie czyta płyt (wogóle nie wykrywa nagrywarki dvd na kompie) i właśnie po podpięcie tej nowej nagrywarki to zaczelo siędzic

Chciałem ustawić paletę kolorów w właściwościach ekranu, lecz wyskakuje mi komunikat o tym ze plik na c/windows/system32/... jest uszkodzony i automatycznie mi zamyka tą aplikacje

Moęe formatować dysk?

Jakie macie rady na to?questionmark.gif

Z góry dzięki
nospor
Cytat
wsyzko w barwach czerwonych
Jak to powiedzieli kiedys w kawale: to jedzie już na rezerwie smile.gif
Tak dla pewności to podłącz monitor do innego kompa, bo może sie okazać ze to monitor ci szwankuje a nie komp.
nomi
Wątpię bo zmieniałem ustawieni monitora np. dodawałem niebieski i roił sie lekko bardziej przejrzysty,ale nic z tego : )
strife
Też tak kiedyś miałem, i jak grałem w cs'a to często zabijałem swoich, bo wszystko było czerwone i nie szło odróżnić osób biggrin.gif

Zobacz wtyczke, może nie dochodzi, mi kiedyś jeden pin ( tak to sie chyba nazywa ) utknął w karcie graficznej, i też miałem problemy z monitorem, dosyć podobne.

Pozdrawiam.
sztosz
Cytat(nomi @ 24.07.2007, 21:33:19 ) *
Wątpię bo zmieniałem ustawieni monitora np. dodawałem niebieski i roił sie lekko bardziej przejrzysty,ale nic z tego : )

Sprawdź czy monitor sprawny podłączając do innego kompa, albo inny monitor do tego kompa. Windows tak sam z siebie nie zmieni ustawień wyświetlania, a monitora jak na razie wcale nie sprawdziłeś.

Tak czy inaczej, jeśli to softwareowy problem, to reinstalacja sterowników karty graficznej na 100% pomoże, bo nic innego nie odpowiada za nasycenie kolorów w windowsie.

@strife: miałem to samo, tyle że mi inny "pin" musiał szwankować, bo miałem zielony obraz biggrin.gif jak w noktowizorze biggrin.gif
nomi
Dzięki sprawdzę : ) sądze ze mogło coś z kartą graficzną sie podziać, ale w końcu sprawdzałem i niby wszytko jest ok

Sprawdzałem dzisiaj tego kompa.
Monitor działa ok na innym kompie, karta graficzna podpięta dobrze, monitor do kart także podpięty jest dobrze. Kompa przywróciłem już "do porządku", lecz pozostaje ten kolor czerwony. Napędu nie wykrywa komp, bo chciałem przeinstalować XP, próbowałem także podpinąć swojej DVD lecz było to samo.
Może coś w BIOS-ie jest nie tak?
Macie jakiś pomysł?
neversoft
Co do koloru czerwonego to pewno karta jest uszkodzona skoro zrobiłeś reinstalkę. A co do napędu to masz odpowiednio ustawione zworki?
nomi
DVD jest podpięty ok, próbaowłem kilka ich podpiąć lecz żaden nie poszedł. Włsnei z kompe zaczeło się tk dziac po podpięciu nowej nagrywarki

Problem rozwiązany : )
Wtyczki od monitora do karty graficzne były urwane : ) zlutowałem: ) nawet koloru nie pomyliłem : ) i juz wszystko chodzi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.