menic
10.08.2007, 13:49:38
Nie wiem czemu, ale dodawanie komentarzy przez /** + ENTER nie zawsze chce działać. Tzn tworzy styl phpDoc, ale nie umieszcza w nim nic (nazwa funkcji, parametry). I nie ma na to reguły. Raz działa wyśmienicie (uzupelnia nazwe funkcji i parametry), a innym razem w ogole nie chce. Wiecie od czego to zależy?
athabus
10.08.2007, 15:59:23
Też to mam ;-(
Z moich obserwacji wynika, że problem pojawia się od momentu gdy zrobiłem upgrade z 0.7 do 1.x (mowa o pdt). Na razie jest to tylko niesprawdzona do końca teza, ale z tego co widzę to problem występuje tylko w workebenchu, w którym wcześniej działała inna wersja pdt. W nowym workbenchu wszystko mi działało poprawnie, ale nie testowałem na tyle długo, żeby móc powiedzeć na 100 procent, że to jest przyczyna. Pamiętam że zaraz po upgradzie miałem pewien problem z podpowiadaniem składni na podstawie phpDoc. Konkretnie gdy @return nie występował jako ostatnia pozycja w komentarzu to niby edytor znał typ zwracanego obiektu, ale nie chciał nic podpowiadać. Po pewnym czasie problem ustąpił "sam" i teraz już podpowiada - dodam że w workbenchu stworzonym przez pdt 1.0 wszystko działało od razu - tylko w tym workbenchu w którym używałem wcześniejszej wersji pdt występował ten problem.
krecik1983
30.08.2007, 09:48:16
Używam PDT od 1.0 i u mnie w porządku. Uzupełnia. Nie używałem 0.7, więc jest to potwierdzenia posta athabusa-a powyżej, że pewnie ma to związek z ustawieniami pozostałymi z 0.7.
Nawiązując do PDT i PhpDoc jeszcze pozwolę podczepić się z pytankiem, na które nie mogę wygooglować odpowiedzi. PDT ponoć jest z Generatorem PhpDoc. Nigdzie nie mogę znaleźć tego wizzarda. Czy moglibyście mi wskazać, gdzie on dokładnie jest, jak go odpalić?
Dzięki.
--
Pozdrawiam,
Maciej
NuLL
31.08.2007, 07:46:58
PDT tylko pomaga w uzupelnianiu tagow PHPDoc - o supporcie do generacji dokumentacji nie slyszalem
krecik1983
1.09.2007, 07:26:17
Zbiło mnie z tropu troche "Fix "Generate PHPDoc Wizard" page validation" w bugtraq, kiedy googlowałem..
Bugtraq
Cytat(NuLL @ 31.08.2007, 07:46:58 )

PDT tylko pomaga w uzupelnianiu tagow PHPDoc - o supporcie do generacji dokumentacji nie slyszalem

Przypadkiem wygoglałem stary wątek to uzupełnie ta wiadomość: teraz już jest generowanie dokumentacji prosto z eclipse, prawy klawisz na projekcie i z menu "Generate PHPDoc". Otworzy się okienko z ustawieniami, ładnie generuje
menic
4.12.2008, 09:31:35
Od jakiej wersji PDT?
nie wiem od jakiej, ale jest na pewno w 2.0
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.