Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Laptop i brak polskiego "ci"
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Liko
Wtam,

ostatnio drogą kupna nabyłem całkiem nowego laptopa. Wszystko działa jak należy tylko martwi mnie jedna rzecz. Mianowicie nie mam jednego polskiego znaku: c z kreseczką (ci). Wszystkie inne polskie znaki działają poprzez wciśnięcie klawiszy ALT + literka. Jednak ten jeden znak nie. Poza tym czasami (w niektórych aplikacjach np. Konnekt, notatnik) znak "ci" mogę utworzyc za pomocą kombinacji klawiszy ALT + v. System operacyjny to Win Vista Home Premium. Języki ustawione na polski, klawiatura programisty, wszystkie inne wyrzucone. I tak nurtuję mnie te pytanie...Może to jest normalne i trzeba przestawic coś w opcjach. Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły to wypowiedzi mile widziane smile.gif

Pozdrawiam!
menic
Nie napisałeś jaki to laptop tongue.gif
Ale mniejsza z tym. Zgaduje ze masz karte ATI na pokładzie. W takim razie rc na pulpit > CCC > klawisze dostepu. Reszte sam sie domyslisz ;-)
Liko
Ach...Dziękuje! Powiem szczerze, że to było jedno z pierwszych miejsc, które odwiedziłem Jednak zdezaktywowałem klawisze dostępu lecz nie usunąłem skrótu. Dlatego już tam nie zaglądałem i szukałem problemu gdzie indziej. Dzięki jeszcze raz za naprowadzenie smile.gif

ps. laptop to Toshiba Satellite A210-129 (jestem bardzo zadowolony), z kartą ATI na pokładzie smile.gif

Pozdrawiam!
aisha2703
Menic mam gorącą prośbę mam ten sam problem co Liko ale niestety jak dla mnie jest to zbyt trude co napisałes Liko. W związku z tym proszę Cię napisz co robic krok po kroku. Jeśli możesz jak najszybciej. Brak "ci" jest straszny przy pisaniu magisterki ;/.Z góry dziękuję
webdice
Nie mam tej grafiki więc trudno mi wytłumaczyć krok po kroku, ale sprawa sprowadza się tylko do wyłączenia klawiszy (hot key), a konkretnie alt + c.

EDIT: Z tym powinieneś sobie poradzić.
Speedy
Cytat(menic @ 13.08.2007, 22:39:26 ) *
Nie napisałeś jaki to laptop tongue.gif
Ale mniejsza z tym. Zgaduje ze masz karte ATI na pokładzie. W takim razie rc na pulpit > CCC > klawisze dostepu. Reszte sam sie domyslisz ;-)

Stary! Naprawiłeś mi ć! Dzięki wielkie biggrin.gif. Już myślałem, że mi się ten klawisz jakoś scharznił, bo wszystkie inne kombinacje działały. Wstyd się przyznać, ale przez długi okres czasu do generowania ć używałem kombinacji: caps lock+shift+alt+c tongue.gif. lol.
aaby
ech, tyle że ja mam problem sad.gif zrobiłam tak, jak poradziliście wyżej, tzn. w CCC odznaczyłam po prostu ten skrót. i teraz pod alt+c nie mam nic sad.gif
help... sad.gif
.radex
Speedy - mogłeś też użyć ~c tongue.gif
empathon
Cytat(aaby @ 24.05.2008, 08:14:02 ) *
ech, tyle że ja mam problem sad.gif zrobiłam tak, jak poradziliście wyżej, tzn. w CCC odznaczyłam po prostu ten skrót. i teraz pod alt+c nie mam nic sad.gif
help... sad.gif

Po restarcie powinno działać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.