Witam serdecznie dzisiaj napotkalem sie na nispodziewany problem mianowicie chcialem sobie zrobic funkcje ktora bedzie sprawdzala mi rozmiar pliku po np 1 sekundzie ponownie zeby sprawdziala rozmiar pliku i porowanala je ze soba ale niestety oto kod:
<?php
$startSize = filesize($this->sciezkaPrzekonwertowanych.$this->nazwaPlikuBezRozszerzenia.'.flv');
$finishSize = filesize($this->sciezkaPrzekonwertowanych.$this->nazwaPlikuBezRozszerzenia.'.flv');
if($finishSize == 0){
$this->errors[] = 'Plik nie zostal poprawnie skonwertowany';
return false;
}
elseif($startSize < $finishSize){
return 'Trwa konwertowanie';
} elseif($startSize == $finishSize) {
return 'Plik soknwertowany Prawidłowo';
}
?>
wartosc $startSize i $finishSize jest identyczna ktos mi potrafi wytlumaczyc dlaczego sie tak dzieje

Najprawdopodobiniej php buforuje jakos filesize dla tego samego pliku i jesli zostanie on ponownie wykonany to pobiera wartosc z buffora, poniewaz jesli miedzy startSize a finishSize wstawie zeby mi pobral filesize jakiegokolwiek innego pliku to ponowne wykonanie filezise pierwotnego pliku jest inne i wtedy dziala wszystko tak jak powinno. Czy kots wie czy mozna to jakos ominac bez wywolywania tego innego pliku pomiedzy wartosciamia poczatkowymi a koncowymi