Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: DBDesigner oraz nazwy tablic i pól
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Martio
Dlaczego nie można ustawić nazwy tablicy jako "user"? Po wpisaniu takiej nazwy jest ona automatycznie poprawiana na "user_2", pomimo, że nie mam takowej zaprojektowanej. Zaś z "users" już nie ma problemów. Podobnie, gdy dam jako nazwę pola "password". Automatycznie zamienia na "password_2".
sticker
bo bd zazwyczaj zawiera tablice user i jest ona zastrzeżona
Martio
A mam jeszcze taki problem. Definiuje typ tablic jako InnoDB, ale kiedy robię synchro z bazą danych to jej typ to MyISAM. Posiadam bazę danych MySQL w wersji 5.0.45.
sticker
może db degigner nie potrafi sobie tego obsłużyć? możesz ustawić na bazie danych że tabele w niej mają być domyślnie jako innodb i przypuszczam że wtedy wszystko powinno być git (kiedyś sam używałem dbdesignera ale to juz było dawno temu smile.gif
NuLL
MyISAM i InnoDB maja inne mozliwosci - nie ma nic dziwnego w tym ze synchro jest niewykonalne.
Martio
Ale to jest synchronizacja na pustą bazę mająca na celu utworzyć tablice w żądanym przeze typie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.