Fixus
19.09.2007, 09:43:15
Witam.
Mam taki problemik. W zależności od zmiennej która jest analizwana przed js chce wyświetlić odpowiedni plik z tabelą w której jest formularz. Problem polega na tym, że js (przynajmniej z tego co mi wiadomo tego nie zrobi) więc chciałem skorzystać z ajaxa i asynchornicznego zapytania do serwera, gdzie to php przeanalizuje zmienną i zrobi include. Plik php wysyła odpowiedź w formie xml...no i właśnie...bo jeżeli robie include('plik.html'); gdzie jest kod html zawierający tabelę i formularz to wywala mi wyjątek o nieprawidłowo sformowanym obszarze. Jak to załatwić?
qqrq
19.09.2007, 10:05:49
Zaraz zaraz. Robisz includa w PHP? No to nic dziwnego, że ci nie działa. Albo daj sobie siana z AJAX-em i przeładuj stronę (i wtedy include), albo... też daj sobie siana z AJAX-em i wgraj formularz przy pomocy JS (myślę jednak, że się da, tylko pokombinuj).
Fixus
19.09.2007, 10:08:01
da się...jest zrobione to na około, ale ładnie dziła. Ale czemu include nic nie daje? Jeśli dam tam jakiś text bez tag`ów html`a to wszystko działa. Chrzani się jak daje tagi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.