Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ajax]wgranie pliku
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
Fixus
Witam.
Mam taki problemik. W zależności od zmiennej która jest analizwana przed js chce wyświetlić odpowiedni plik z tabelą w której jest formularz. Problem polega na tym, że js (przynajmniej z tego co mi wiadomo tego nie zrobi) więc chciałem skorzystać z ajaxa i asynchornicznego zapytania do serwera, gdzie to php przeanalizuje zmienną i zrobi include. Plik php wysyła odpowiedź w formie xml...no i właśnie...bo jeżeli robie include('plik.html'); gdzie jest kod html zawierający tabelę i formularz to wywala mi wyjątek o nieprawidłowo sformowanym obszarze. Jak to załatwić?
qqrq
Zaraz zaraz. Robisz includa w PHP? No to nic dziwnego, że ci nie działa. Albo daj sobie siana z AJAX-em i przeładuj stronę (i wtedy include), albo... też daj sobie siana z AJAX-em i wgraj formularz przy pomocy JS (myślę jednak, że się da, tylko pokombinuj).
Fixus
da się...jest zrobione to na około, ale ładnie dziła. Ale czemu include nic nie daje? Jeśli dam tam jakiś text bez tag`ów html`a to wszystko działa. Chrzani się jak daje tagi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.