Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: eclipse, synchoronizacja, zbyt wiele plików
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
macek
Mam następujący problem: synchoronizuję sobie katalog ze zdalnego serwera z eclipse. Po chwili mam timeouta bo w jednym z katalogów jest 40000 plików graficznych .. można jakoś filtrować synchronizowanie pliki np po rozszerzeniu ? albo zdecydować żeby jednego katalogu mi nie zrzucał ? acha, używam plugina aptany.

-- EDIT
i jeszcze jedno pytanko do obcykanych w eclipse winksmiley.jpg mogę soibe wybrać serwer do synchronizacji na jakiś katalog - a jak wybrać jeden katalog z serwera (na serwerze jest kilka serwisów) ?
batman
Akurat nie mam w tej chwili zainstalowanej Aptany do Eclipsa, więc będę pisał z pamięci. Klikając na plik lub katalog możesz wybrać opcję cloak this file type. Możesz też to zmienić w ustawieniach Aptany.

Co do wybrania katalogu z serwera. Podczas tworzenia nowego połączenia wpisujesz po prostu ścieżkę do katalogu, do którego chcesz mieć dostęp, np.: /usr/local/apache/jakis_serwis/www
macek
z ftp.x.pl normalnie mnie łączy, ale z ftp.x.pl/domains/y/public_html/ już nie chce, unknown host ;\
batman
źle podajesz ścieżkę. Zgaduję, że pliki trzymane są w katalogach domowych użytkowników, więc ścieżka będzie mniej więcej taka: /home/y/public_html (zakładam, że y, to Twoja nazwa użytkownika). Jeśli to nie zadziała to spróbuj /domains/y/public_html/.
macek
fkt, jest takie pole smile.gif nazywa się remote pth bodajże, piszę z pamięci winksmiley.jpg nie zauważyłem bo było przyciemnione winksmiley.jpg dzięki za pomoc smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.