Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Piszczący przegrzewający się komputer.
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
starach
Witam.
Komputer mi się lekko przegrzewa co powoduje wydobywanie się z głośniczka systemowego piskliwego sygnału ostrzegającego.
Jak mam wyłączyć to dziadostwo bo zaczyna mnie to do furii doprowadzać.
kwiateusz
pogrzeb w biosie i przestaw temperaturę alarmowa lub wymontuj głośniczek (co ja uczyniłem na starcie) smile.gif
Zbłąkany
Przede wszystkim to wyczysc radiator i wiatraczek na procesorze, a potem sprawdź czy błąd występuje nadal. Jeśli tak, to może warto pomyśleć nad nowym wiatraczkiem do procka? Ewentualnie, jak stwierdził kwiateusz, wyłącz w biosie syntezator (lub odłącz go od płyty głównej) smile.gif
starach
A gdzie te ustawienia w biosie mogą być lub jak się nazywać bo przeszukałem wszystko opcje w menu i nie trafiłem na coś co mogło by sugerować że tym się ustawia tą opcję. Mam płytę Gigabyte-a.
edit>
swoją drogą fajnie że powiadomienie o odpowiedzi dostałem o godzinie 9:26 ........
Cysiaczek
Nie to forum - przenoszę
sagittariuspl
ja zainwestował w dwa wiatraczki po jakieś 6 zł (cholerstow nietypowe jest przy amd) i już nic mi nie piszczy. prędzej to były metody 'na kopa', programowe przyspieszanie wiatraków i inne taki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.