Witam

Mija juz moze 2 godzina jak mysle, sprawdzam i dalej nie wiem o co chodzi. Mam aplikacje, ktora dziala u mnie na LOCALHOSCIE (workstation), a takze na moim darmowym koncie. Jednakze wraz z jej rozwojem i zadowoleniem klienta postanowilem przeniesc w koncu ja na serwer wykupiony przez klienta. I jakie moje zdziwienie, kiedy moja AJAXowo-PHPowa koncepcja zaczela sie po prostu sypac. Otoz co ciekawe do logowania do aplikacji uzywam AJAXa i wszystko jest slicznie - logowanie do MySQL, sprawdzenie hasla i loginu i zalogowanie do aplikacji. Ta sie wyswietla i koncepcja byla taka, ze jest menu nawigacyjne, ktorego przyciski wysylaja do AJAXa konkretne dane, ktore JavaScript zamienia na naglowek POST i sle do PHP.

Problem w tym, ze ten naglowek sie w ogole nie wysyla!! Podgladajac zmienne w Javascripcie wiem, ze naglowek wyglada tak jak powinienen (czyli sa w nim pary zmienna=wartosc). Natomiast plik PHP, ktory powinien przejac robote po prostu sie nie wykonuje!!!! Co ciekawe - dokladnie identyczny kod (troche w innej strukturze katalogow i haslach do bazy danych) smiga u mnie na localhoscie jak i na darmowym serwerze. Czy ktos ma jakis pomysl co w ogole moze byc nie tak? Juz naprawde glupieje - uprzedzajac pytania - prawa dostepu do plikow sa takie same jak w dzialajacym przykladzie, jak i rowniez plik jest zaincludowany do aplikacji.

Z gory dzieki za pomysly i sugestie
Chlebik

[EDIT]

Odpowiedz po 4h godzinach grzebania i kombinowania okazala sie banalna - u mnie w PHP za obsluge zgloszenia AJAX odpowiada OOP - okazalo sie, ze na serwerze zleceniodawcy nie jest ono obslugiwane - dalej zalega tam PHP 4.3 - stad wszystkie problemy.

Pzdr.
Chlebik