Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: document.location.href czy coś innego dać ?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
k@zio
Chciałbym uzyskać taki efekt, że jeżeli wciśniemy OK to przekieruje nas od razu na strona.php
Obecnie wykonuje mi wydruk BBB, a następnie przechodzi do strona.php - i nie mogę zajarzyć co jest nie tak.

1. <?php
  2. print "AAAAA";
  3. print '<script LANGUAGE="JavaScript">
  4. if (confirm("Wciśnij OK aby poprawić \n Kliknij anuluj żeby zapisać. ")) {
  5. document.location.href = "strona.php";
  6. }
  7. // End -->
  8. </SCRIPT>';
  9. }
  10. print "BBB";
  11. ?>
gekon
Nie tak jest wszystko. PHP jest całkowicie niezależne od JavaScript, więc pierwsze zostanie wszystko "wydrukowane" potem przeglądarka zobaczy, że jest tam jakiś kod JS i wywoła okienko z potwierdzeniem. Co przyciśnie użytkownik nie tu najmniejszego znaczenia (na drukowanie tego co jest po skrypcie).
k@zio
No tak, dzięki. Chyba czas się przewietrzyć winksmiley.jpg

Mam taki kod:
  1. <?php
  2. echo "<tr onclick=window.open(\"strona.php?id=".pg_fetch_result($result3,'id')."\")>";
  3. ?>

i początek w pliku strona.php:
  1. <?php
  2. $adres = $_SERVER['HTTP_REFERER'];
  3. $szukaj = 'ssl.mojastrona.pl';
  4.  if(!strpos($adres, $szukaj)){
  5. print "Brak dostępu.";
  6. exit();
  7.  };
  8. ?>

takie proste zabezpieczenie, żeby użytkownicy korzystali tylko z https i nie wpisali se z ręki np. "http://strona.php?id=22"
W Mozilli działa mi to bez problemu, nowe okienko otwiera sie w nowej zakładce i wszystko bangla.
Ale w IE wyskakuje mi całkiem nowe okno, w którym nie ma już adresu strony z której przyszliśmy i dostajemy "Brak dostępu".
W jaki sposób można to przeskoczyć lub w jakiś inny sposób zrobić to co chcę mieć questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.