Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PDT i podpowiadanie składni
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
athabus
Witam,

Chciałbym wyłączyć w PDT podpowiadanie składni dla plików z jednego z folderów w projekcie. Czy jest to możliwe - ktoś wie jak to zrobić.

Opisze może dokładniej mój problem, bo może jest jakieś inne wyjście.

Otóż korzystam z syfmony (wersja PEAR), i w projekcie do Include_path dodałem sobie folder z instalacją PEAR symfony, propela, i creole, dzięki czemu mam podpowiadanie składni dla wszystkich klas symfony. Problem w tym, że część tych klas jest cachowana przez symfony w projekcie z tym, że z tego co widzę, np. wywalane są wtedy komentarze itd, co trochę ogranicza podpowiadanie składni np. co do parametrów zwracanych itp.
Przy próbie uruchomienia podpowiadania składni zawsze pojawia mi się okienko z lokalizacjami, które mogę zastosować - w tym przypadku z PEAR i z cachem. Ja chciałbym aby te pliki z cachu były pomijane, ale nie wiem jak wykluczyć plik, które znajdują się wewnątrz projektu...
NuLL
A Working Set'y nie rozwiazuja tego problemu ? smile.gif Swoja droga takie cacheowanie plikow to zwykly idiotyzm ( mowie o pomysle developerow Symfony ).
athabus
Niestety... WorkingSety w tym przypadku ukryją pliki w eksploratorze, ale eclipse nadal je "widzi" i z nich korzysta.

Co do pomysłu z cachowaniem, to na razie za słabo znam symfony, żeby się wypowiadać o tym czy to dobre rozwiązanie. Nie zagłębiałem się jeszcze w źródła.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.