problem jest taki:
napisałem sobie dość spory program w php do nauki języków... no i cały czas dopisuje do niego nowe fukcje... najnowsza to opcja automatycznego wyszukiwania tłumaczeń na wiktionary.org i uzupełniania własnej bazy danych słowami stamtąd...
już samo dostanie się do wiktionary nie było łatwe... wywalało mi cały czas access denied... ale pogrzebałem i znalazłem obejście za pomocą curl... (to dla tych, co by się zastanawiali do czego służy początek skryptu)... i to już właściwie działa... kolejny problem polega na tym... że teraz chciałbym dokonywać automatycznego uploadu słów dodanych przeze do programu na wikisłownik... to już też właściwie jest... ale... chciałbym robić te upgrady na swoim wikisłownikowym koncie... i teraz pytanie jak?

najlepiej jakby dalo rade zrobic wszystko w jednym kodzie... bez wciskania zadnych submitow etc... no chyba ze wystarczy jakos tak zrobic, ze jednokrotne wcisniecie submit spowoduje, ze bede zalogowany przez jakis (dluzszy) czas... (w wiki jest opcja "zapamietaj moje haslo", ktora pozwala byc zalogowanym przez miesiac)
tutaj kawalek kodu:
<?php $curl=curl_init("http://pl.wiktionary.org/wiki/$slowo"); curl_setopt($curl, CURLOPT_HEADER, 0); curl_setopt($curl, CURLOPT_NOBODY, 0); curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); curl_exec($curl); curl_close($curl); for($i0=0;$i0<count($plik);$i0++) { } ?>
z gory dzieki za pomoc
Phoenix84