Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Blokada głównego menu (Plik, Edycja, Widok...) w przeglądarkach oraz paru innych rzeczy
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Kosa_03
Witam.
1). Czy istnieje możliwość zablokowania takiego menu głównego w przeglądarkach? Skróty klawiaturowe mam już zablokowane...
2). Jak zablokować takie małe menu z 4 opcjami (Zapisz obraz itp), które pojawia się po najechaniu kursorem myszy na zdjęcie?
3). Czy w PHP lub innym języku można sprawdzić czy przeglądarka obsługuje skrypty JS (wyłączona opcja interpretowania skryptów JS)?

Jeśli ktoś wie co zrobić z tym to bardzo proszę o pomoc smile.gif
lopik
1); W JS oczywiście nie ma takiej możliwości.
2); Chodzi Ci o menu kontekstowe ?
3); W PHP nie można (chyba, że zrobisz właśnie w PHP + JS odpowiedni skrypt by sprawdzić czy zostały wywołane) w innych np. C++ można.

Pozdrawiam.
Kosa_03
1.) Ok smile.gif Dzięki za odpowiedź smile.gif
2.) Chodzi mi o takie "menu" które wyskakuje tylko na obrazkach w lewym górnym rogu obrazka, jeśli się najedzie kursorem myszy na dany obrazek... Tam są cztery opcje... i dodatkowo jak się obraz nie mieści w dolnym prawym rogu wyskakyje przycisk powiększenia obrazka... Występuje to w przeglądarce IE
Menu kontekstowe, które wyskakuje pod prawym przyciskiem myszy jest zablokowane smile.gif
3.) Jak połączyć JS i PHP ? Próbowałem i mi się nie udawało sad.gif

Dzięki za odpowiedzi smile.gif
Pozdrawiam również smile.gif
lopik
2); Tak właśnie przeczuwałem, że chodzi Ci o IE bo tylko w tej przeglądarce takie menu domyślnie jest. Nie wiem czy da się usunąć, bo nie korzystam z tej przeglądarki. (:

3); Na forum pełno tu o tym, a o Google nie wspomnę (;
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.