Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html]Dane w formularzu w postaci html
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
robos85
otóż mam takie pytanie.
Zrobiłem formularz wysyłający maila po wypełnieniu na stornie. Co muszę zrobić, aby na maila dochodziła mi wiadomość , która "czyta" znaczniki html. Jak ktoś wpisze w treści np <b>coś</b> to na mailu będę miał to pogrubione zamiast dokładnie wyświetlonej wiadomości ze znacznikami?
b_chmura
google google google google
http://forums.devshed.com/php-development-...eded-44830.html
phpion
Cytat(b_chmura @ 8.12.2007, 14:06:12 ) *

Kurde gościu jak już podajesz linka to może łaskawie podawałbyś konkrety? Bo z Twojego linka raczej ciężko będzie robosowi wyłuskać istotne elementy.

@robos85:
  1. <?php
  2. $message .= "Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1r\n";
  3. ?>

a konkretnie chodzi o text/html (w przypadku zwykłego tesktu ustawiasz na text/plain).
b_chmura
Cytat(phpion.com @ 8.12.2007, 16:26:01 ) *
Kurde gościu jak już podajesz linka to może łaskawie podawałbyś konkrety? Bo z Twojego linka raczej ciężko będzie robosowi wyłuskać istotne elementy.

@robos85:
  1. <?php
  2. $message .= "Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1r\n";
  3. ?>

a konkretnie chodzi o text/html (w przypadku zwykłego tesktu ustawiasz na text/plain).

Podałem mu link do konkretnej funkcji która oszczędzi chłopakowi głowienia sie jakiego nagłówka ma użyć, jeśli klient pocztowy będzie obsługiwał html to w takiej postaci go wyświetli, jeśli nie to jako zwykły tekst.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.