Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: onMouseOut w IE
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
pabgol
Problem niby banalny, ale szukam od kilku godzin rozwiązania i nie mogę nic wymyślić. Otóż mam następujący kod:

1. <div style="width:100px" onmouseover="this.style.backgroundColor='#ffff00';" onMouseOut="javascript:this.style.backgroundColor='#FFFFFF;'">jakis tekst</div>
  2. <div style="width:100px" onmouseover="this.style.backgroundColor='#ffff00';" onMouseOut="javascript:this.style.backgroundColor='#FFFFFF;'">jakis tekst2</div>
  3. <div style="width:100px" onmouseover="this.style.backgroundColor='#ffff00';" onMouseOut="javascript:this.style.backgroundColor='#FFFFFF;'">jakis tekst3</div>
  4. <div style="width:100px" onmouseover="this.style.backgroundColor='#ffff00';" onMouseOut="javascript:this.style.backgroundColor='#FFFFFF;'">jakis tekst4</div>

Chcę, aby to działało w ten sposób, że po najechaniu myszką na DIV podświetla się on na zółto,
a po usunięciu wskaźnika myszy, tło staje się ponownie białe.

Powyższy kod to wykonuje ale pod FF. Pod IE tylko się podświetla, natomiast nie ma rekacji na onmouseout,
czyli tło nie staje się ponownie białe. Jak zrobić, aby pod IE też się prawidłowo wyświetlało?

Z góry dzięki za wszelkie wskazówki.
nospor
czemu onmouseout nie zrobiles analogicznie do onmouserover? Tylko widziwiasz?

1. <div style="width:100px" onmouseover="this.style.backgroundColor='#ffff00';" onmouseout="this.style.backgroundColor='#FFFFFF';">jakis tekst</div>
  2. .....

pozatym srednik dales w ciapkach
pabgol
Cytat(nospor @ 29.11.2007, 22:08:24 ) *
czemu onmouseout nie zrobiles analogicznie do onmouserover? Tylko widziwiasz?

A bo jak nie działało, to kombinowałem smile.gif Ale pierwotnie było analogicznie a nie działało.
Teraz już wiem, że to przez średnik. Dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.