Wiem zę większosć z Was ma w tym momencie, po przeczytaniu tematu, odzielenia odpowiedzi w stylu "To już było wiele razy użyj opcji szukaj".
Jednak ja nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
Więc przejdę do rzeczy:
Mam skrypt który pobiera pojedyńcze litery z bazy danych i robi z nich linki (coś jak słownik że wybiera się literę po czym wyświetlana jest cała lista wyrazóe na ta literę).
Pobrane pojedyńcze litery są sortowane wg kolejności alfabetycznej. Niestety wszystko jest dobrze dokóki nie pojawią się słowa takie jak "łoś", "żeby" itp. które mają na początku polski znak. A mianowicie wyświetlana jest tylko litera Ł i jest ona na samym końcu alfabetycznego uszeregowania a nie po literze L jak powinno być. Litery Ś Ż Ą wogóle nie są wyświetlane.
oto skrypt który mi pobiera, sortuje i wyświetla wyniki:
<?php $zapytanie = "SELECT DISTINCT firstletter FROM phrases ORDER BY firstletter ASC"; echo '<a href="index.php?ms=' . $_GET[ms] . '&c=1&l=' . $row[firstletter] . '">' . mb_strtoupper($row[firstletter], "UTF-8") . '</a> '; } ?>
Teraz jeśli chodzi o samo wyświetlanie wyrazów po kliknięciu na link. Wszystkie wyrazy takie jak "śruba" i "żeby" są w kategoriach gdzie nie powinny być czyli zamiast w Ś i Ż umieszczone są w S i Z.
A oto skrypt wyświetlający wyniki po kliknięciu na literę:
<?php function show($litera){ $zapytanie = "SELECT * FROM phrases WHERE firstletter='$litera' ORDER BY firstletter ASC"; if ($row[used] == 1) { } else { } } } ?>
Czy jest jakis sposób na te 2 powyższe problemy??