Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js/html/css?]jak skracać newsy?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Basic_01
Mój problem polega na tym że mam stronke z grafiką której nie moge ustawić tak aby się rozciągała albo powtarzała w zależności od długości np. ostatnich 5 wiadomości ze wzgledu na jej złożoność.... W związku z tym postanowiłem ze zamiast całych wiadomości pokazywać tylko 3 - 4 które były by skracane i na końcu pojawiały sie "..." i odnośnik do całego newsa. Na początku chciałem po prostu ustalić ilość znaków jaką ma zawierać skrócony news ale gdy bedzie wiekrza czcionka albo obrazek to i tak sie wszystko rozjedzie, a owe 3 kropki bede mógł dodać w następnej linijce pod elementem blokowym sadsmiley02.gif Próbowałem równiez wyświetlać kazdy news w blokach o określonych wymiarach z "overflow: hidden" ale czasami na dole wystaje kawałek wiersza wiec to tez odpadło. Więc ostatnia nadzieja pozostała w JS którego dopiero zacząłem się uczyć i nie mam pojęcia "czym to ugryźć" wacko.gif
Piniek
js questionmark.gif
a moze zamiast js, php questionmark.gif napisalem kiedys arta ;P dawno temu link

Pozdrawiam winksmiley.jpg
Basic_01
Dzieki za odpowiedź, tutorial spoko winksmiley.jpg jednak ja juz taka opcje rozważałem i odpada bo mnie zależy zeby treść newsa nie przekraczała pewnej wysokości np 300pix wysokości i wycinał to co sie nie zmieści
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.